Creatief ondernemerschap in de zorg

In de cursus Creatief ondernemerschap in de zorg leer je hoe je een creatief initiatief voor een nieuw product of nieuwe dienst omzet in een levensvatbare businesscase.

Intrapeneurs

Hervormingen in de zorg- en dienstverlening bieden veel kansen. Er is ruimte voor lef, authenticiteit en ondernemerschap. Binnen bedrijven is er veel vraag naar intrapreneurs. Daarbij koppel je ondernemerszin aan hart voor de zaak.

Na de cursus kun je een creatief initiatief voor een nieuw product of nieuwe dienst omzetten in een levensvatbare businesscase. Je functioneert als ondernemer in het maatschappelijke domein: je onderzoekt creatieve, duurzame oplossingen gericht op de cliënt.

Aspecten van ondernemerschap

Twee aspecten van ondernemerschap komen naar voren. De ondernemende houding: je werkt zelfstandig met durf, initiatief en creativiteit. En het aspect waarin ideeën worden omgezet in daden, met hart voor de cliënt.

Tijdens de cursus ontwikkel je een businesscase vanuit een onderzoekende en kritische houding die voortvloeit uit je visie op leiderschap en management. Daarnaast reflecteer je op je professionele identiteit als ondernemer. Je combineert visie, ambities en het inspireren en in beweging krijgen van anderen.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties
Duur 11 bijeenkomsten in 20 weken.
Daarnaast is consultatie met een docent mogelijk
Lesdagen Vrijdag van 8.40 – 16.20 uur (Breda)
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting    16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing   Eindopdracht
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.000 inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen € 250
Start Vrijdag 3 februari 2023
Aanmelden tot 19 december 2022

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Associate degree en de deeltijdbacheloropleiding Management in de Zorg. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.