Contact maken in de hulpverlening

In deze cursus staat de individuele cliënt centraal. Oriëntatie, verdieping en oefening in contactuele en communicatieve vaardigheden voor het aangaan en verkennen van contact met (potentiële) cliënten.

Ontwikkeling van de mens

In deze cursus besteden we aandacht aan de ontwikkeling van de mens vanuit psychologisch, biologisch en sociaal perspectief. Deze kennis geeft je de mogelijkheid om gedrag en mogelijke uitdagingen van jouw cliënten beter te plaatsen en te verklaren.

Manier van contact leggen

Om contact te maken en te verkennen met een cliënt is het belangrijk dat je zicht hebt op jouw socialisatie en de overtuigingen die daaruit zijn voortgekomen. Dat zie je namelijk terug in de manier waarop je contact legt en hoe je verkent.

Feedback methode

In deze cursus vraag je feedback aan een collega of medestudent over het gesprek dat je hebt gevoerd met een cliënt. Peer feedback is een methodiek waarbij de consultvrager hulp inroept bij een actueel probleem als er interactie is tussen 2 professionele gelijkwaardige werkers. Hierbij wordt het probleem verhelderd door vragen te stellen.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 6 bijeenkomsten in 10 weken
Locatie & lesdag 

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Woensdag van 8.45 tot 17.15 uur

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Maandag van 8.45 tot 17.15 uur

Kosten cursus €1.815 inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen €150
Start* Week van 11 november 2024
Aanmelden tot* 14 oktober 2024
Studiebelasting    16 - 20 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing   Analyse van een gesprek in de praktijk met behulp van peer feedback.
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Microcredential De microcredential is een landelijk geregistreerd en erkend kwaliteitskeurmerk. Dit digitaal certificaat toont aan over welke kennis, vaardigheden en competenties je beschikt na afronding van de cursus.

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Associate degree en de deeltijdbacheloropleiding Social Work. Je volgt deze samen met studenten van de twee- of vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.