Cursus Beïnvloeden van organisatiegedrag Avans Hogeschool

Beïnvloeden van organisatiegedrag

De cursus Beïnvloeden van organisatiegedrag geeft je een kijkje in de keuken van de veranderkundige. Je zoomt in op de menselijke kant van organisaties en leert hoe organisatiegedrag tot stand komt.

Verandermanager

Tijdens deze cursus kijken we voornamelijk door de bril van de verandermanager. Je beweegt je vaak tussen de belangen van de organisatie en de emoties van medewerkers tijdens een verandertraject.

Interventies

Je onderzoekt je eigen gedrag en dat van andere stakeholders en leert zo welke interventies je kunt plegen op weg naar de nieuwe situatie. Met behulp van de theorie krijg je goed inzicht in de soorten interventies, welke weerstanden die oproepen en hoe je hierin de beste keuze maakt. En je leert wat je over een organisatie kunt vertellen met de uitkomsten van kwalitatief onderzoek.

Ethische dilemma’s

Als je de context van een organisatie en haar omgeving goed begrijpt, kun je echt effectief functioneren. Weten hoe je anderen meeneemt in veranderingen is een heel ander spelletje. Laat staan hoe je van een conflict tot samenwerking komt en hoe je omgaat met de ethische dilemma’s je hierbij tegenkomt.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Locatie & lesdag 

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Maandag van 14:40 tot 22:00 uur

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Woensdag van 14:40 tot 22:00 uur

Kosten cursus € 1.815 inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen Ongeveer € 130
Start* Week van 11 november 2024*
Aanmelden tot* 14 oktober 2024*
Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing De toetsing bestaat uit een veranderplan, een Business Model You en een videopresentatie.
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen
Microcredential De microcredential is een landelijk geregistreerd en erkend kwaliteitskeurmerk. Dit digitaal certificaat toont aan over welke kennis, vaardigheden en competenties je beschikt na afronding van de cursus.

*Onder voorbehoud.

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je geen tot weinig werkervaring hebt is het aan te raden om eerst de cursus “Begrijpen van organisatiedynamiek te volgen. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit. 

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Bedrijfskunde. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleidingen. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.