Word docent

Als docent sta je voor een belangrijke taak: jouw kennis en passie voor het vak overbrengen op studenten met als doel studenten opleiden tot jonge professionals. Je geeft les en begeleidt studenten in hun studieloopbaan. En je coacht hen bij projecten, stages en bij het afstuderen.

Uitdagend en afwisselend werk

Als bevlogen docent ben jij altijd op zoek naar de beste manier om les te geven. Je streeft naar continue vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Je denkt op strategisch niveau mee over het curriculum en verdiept jezelf in de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Op nationaal en internationaal niveau. Je krijgt de mogelijkheid om toegepast onderzoek te doen.

Veel docenten van Avans werken in het bedrijfsleven. Of hebben daar gewerkt. Bekijk de film waarin Njord van Erck vertelt over zijn werk als docent Werktuigbouwkunde. Lees ook de verhalen van andere collega's over lesgeven en werken bij Avans.

 

Jij legt de lat hoog

  • Docenten bij Avans hebben een masterdiploma of zijn bereid een masteropleiding te volgen. Professionele docenten houden de kwaliteit van het onderwijs en van de onderzoeksomgeving hoog. Dat vinden wij belangrijk. Avansdocenten krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen.
  • Ervaring als docent is een pre, geen must. Alle startende docenten krijgen de mogelijkheid een workshop te volgen ter voorbereiding op het lesgeven. Hierin besteden we aandacht aan het hbo-onderwijs, de studenten waar jij mee te maken krijgt en algemene didactische principes.
  • Jij legt de lat hoog. Voor jezelf en voor jouw studenten. Je streeft naar het beste onderwijs, ziet kansen en grijpt ze.