OpenX

Een plek om elkaar te ontmoeten, samen te werken en te studeren: dat is OpenX. Aan de Hogeschoollaan in Breda komen studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers samen.

Met ruim 5.000 vierkante meter oppervlak biedt OpenX vanzelfsprekend plaats aan studenten, die er gebruik kunnen maken van de vele studie-, werk- en ontmoetingsplekken. Er is een makerslab met een Virtual Reality-gedeelte, waar docenten de ruimte hebben om te experimenteren en elkaar te inspireren met verschillende werkvormen. En er zijn 5 themakamers, die verbonden zijn aan de Sustainable Development Goals en het interdisciplinair denken en werken bevorderen.

Daarnaast is OpenX de landingsplaats van onder andere het Avans Ondernemerscentrum, Avans Innovative Studio, Centres of Expertise en onze international community. Ten slotte is er ook een koffiebar, een restaurant en volop ruimte voor grote en kleine evenementen.

Fysieke doorvertaling ambitie

Onze ambitie als kennisinstelling is om bij te dragen aan de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. OpenX is de fysieke doorvertaling van die ambitie. Zo vormt OpenX de brug tussen Avans als kennisinstelling en de omgeving buiten onze hogeschool. Door interdisciplinair samen te werken, buiten de kaders te denken en te ontdekken maken wij onze ambitie waar.

Ontwikkeling en impressies OpenX

Benieuwd naar hoe OpenX tot stand is gekomen? Bekijk dan de 3 video’s in dit nieuwsbericht over de opening van OpenX.