The Devil’s Avocado is een korte speelfilm, gebaseerd op onderzoek van en door Avans Hogeschool. De film onderzoekt welke dilemma’s ontstaan wanneer een doorgewinterde ondernemer, oprichter én grootvader (Jan Terlouw) op zijn sterfbed besluit dat het radicaal anders moet met het Avocado-familiebedrijf.

Onderzoeksfilm The Devils Avocado

The Devil’s Avocado schetst het beeld van de gevolgen van de bedrijfsvoering van drie generaties ondernemers op het klimaat en de lokale gemeenschappen. De bedrijfscontinuïteit komt in het gedrang. Welke keuzes kunnen (of moeten?!) de eigenaren maken? Ze hebben maar één optie: de moeilijke vragen aangaan.

Veel studenten en MKB-ondernemers maken zich zorgen over klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Dat leidt in de praktijk tot kleine veranderingen, maar de moeilijke vragen gaan we vaak uit de weg. Deze korte speelfilm, met acteurs Jan Terlouw, Ilse Warringa, Bert Hana en Joy Verberk in de hoofdrol, helpt de discussie op gang te brengen en nodigt uit om de echt moeilijke vragen te stellen.

Nieuwe commerciële mindset

Komen we er wel met een nieuwe duurzaamheidsstrategie of -beleid? Is wat we nu doen genoeg, of moeten we de essentie van onze manier van zakendoen onder de loep nemen? Kunnen we ontwikkelen naar een nieuwe commerciële mindset, waarin het draait om eerlijk delen en hergebruik in plaats van winst en uitbuiting? En hoe dan? Om deze vragen draait het in de film. The Devil’s Avocado stelt de vraag: welke halfslachtige oplossingen voorkomen dat we de echte problemen aanpakken? Het is tijd voor een nieuwe commerciële mindset. Niet alleen bij MKB’ers, maar ook bij studenten – de leiders en ondernemers van morgen.

Achtergrondinformatie

De film kan worden ingezet binnen het MKB, in het onderwijs én daarbuiten om de discussie op gang te brengen over het belang van een nieuwe – duurzame – commerciële mindset. Naast de film is er een artikel met achtergrondinformatie vanuit het onderzoek beschikbaar. Ook stelden de onderzoekers van Avans Hogeschool handvatten op om de film in te zetten in het onderwijs en daarbuiten.

Praktijkgericht onderzoek

The Devil’s Avocado is gebaseerd op praktijkgericht onderzoek van en door het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap van Avans Hogeschool. Het is een initiatief van docent-onderzoeker Rijnko van Diepen en lector Godelieve Spaas in samenwerking met PEERFILM, mede mogelijk gemaakt door de Avans Academie voor Business en Entrepreneurship.

De trailer van de film is hier te zien.

Meer weten en contact

Meer informatie is te vinden op de website van de film. Liever direct contact? Wend u dan tot Miranda Kallenberg of Rijnko van Diepen.