projecten

'APK' van de Wet Bibob in Noord-Brabant en Zeeland

Onderzoek hoe gemeenten in Noord-Brabant en Zeeland de mogelijkheden van de Wet Bibob gebruiken om te kijken naar de integriteit van aanvragers en houders van vergunningen en subsidies en bij vastgoedtransacties en aanbestedingen.

Bekijk project

Werkplaats Sociaal Domein

De Werkplaats Sociaal Domein is een samenwerkingsverband tussen lectoraten, hogescholen, gemeenten en organisaties op het sociale domein van maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie.

Bekijk project

Ouder in detentie

Hoe bereiken we kinderen van gedetineerde vaders en wat hebben zij nodig? Dat staat centraal in dit onderzoek. Zo willen we werken aan behoud of herstel van de vader-kindrelatie en andere sociale contacten versterken.

Bekijk project

Hemel en hel

Het lectoraat Veiligheid in afhankelijkheidsrelaties doet onderzoek naar de ervaringen en behoeften van hulpverleners op het gebied van het ontwikkelen van religieuze sensitiviteit bij hulp aan homoseksuele jongeren.

Bekijk project

Je data de baas in burger coöperaties

Onderzoek naar het organiseren van coöperatieve activiteiten rond leefbaarheid en sociale veiligheid in communities met behulp van data en digitale apparaten.

Bekijk project