Nieuws

Geef studenten drie dagen per week digitaal onderwijs

21 september 2021, door Onderzoek

Gebruik de coronacrisis als aanjager voor betere scholing en schoner milieu, stellen Marieke Versteijlen, Tom Vos en lector Marleen Janssen Groesbeek in hun opinieartikel in BN De Stem.

Lees verder

De Koplopers #1: Debat Kringlooplandbouw

5 november 2020, door Onderzoek

Het Regieorgaan SIA organiseert i.s.m. De Balie een reeks debatten (De Koplopers) over actuele onderwerpen. Het eerste debat gaat over Kringlooplandbouw.

Lees verder

'Economie heeft stikstofregels nodig'

16 juni 2020, door Onderzoek

Stikstofmaatregelen in crisistijd: zin of onzin? Deze kernvraag stond centraal in de rubriek ‘De Kwestie’ in De Telegraaf van zaterdag 13 juni. Avans-lector Sustainable Finance and Accounting Marleen Janssen Groesbeek ziet redenen genoeg om door te pakken.

Lees verder

Wereldboekhouder

20 mei 2020, door Avans Hogeschool

Marleen Janssen Groesbeek, Avans-lector Sustainable Finance and Accounting, en Jan Bom, hoofdredacteur P+, beschrijven in een artikel op het MVO-mediaplatform P+ het werk van 'wereldboekhouder' Harald Sverdrup.

Lees verder

Accountingvraagstukken in Circulaire Economie

17 januari 2020, door Onderzoek

Een nieuwe coalitie voor circulaire accounting (CCA) heeft een whitepaper gelanceerd over een pilotproject van Dura Vermeer en de Provincie Overijssel. Dit project vormt een praktijkcase over financiering en verslaggeving in de circulaire economie.

Lees verder