Nieuws

De Koplopers #1: Debat Kringlooplandbouw

5 november 2020, door Onderzoek

Het Regieorgaan SIA organiseert i.s.m. De Balie een reeks debatten (De Koplopers) over actuele onderwerpen. Het eerste debat gaat over Kringlooplandbouw.

Lees verder

'Economie heeft stikstofregels nodig'

16 juni 2020, door Onderzoek

Stikstofmaatregelen in crisistijd: zin of onzin? Deze kernvraag stond centraal in de rubriek ‘De Kwestie’ in De Telegraaf van zaterdag 13 juni. Avans-lector Sustainable Finance and Accounting Marleen Janssen Groesbeek ziet redenen genoeg om door te pakken.

Lees verder

Wereldboekhouder

20 mei 2020, door Avans Hogeschool

Marleen Janssen Groesbeek, Avans-lector Sustainable Finance and Accounting, en Jan Bom, hoofdredacteur P+, beschrijven in een artikel op het MVO-mediaplatform P+ het werk van 'wereldboekhouder' Harald Sverdrup.

Lees verder

Accountingvraagstukken in Circulaire Economie

17 januari 2020, door Onderzoek

Een nieuwe coalitie voor circulaire accounting (CCA) heeft een whitepaper gelanceerd over een pilotproject van Dura Vermeer en de Provincie Overijssel. Dit project vormt een praktijkcase over financiering en verslaggeving in de circulaire economie.

Lees verder

13 maart: seminar Voorkom Toezicht met een Dode Hoek

19 februari 2019, door Onderzoek

Op 13 maart vindt het seminar Voorkom Toezicht met een Dode Hoek plaats van het lectoraat Sustainable Finance and Accounting en adviesbureau BY TRUST plaats.

Lees verder