Tonnie van der Zouwen

Tonnie van der Zouwen

Tonnie van der Zouwen is lector Sustainable Working and Organising.

Loopbaan

Tonnie van der Zouwen studeerde Biologie, Verandermanagement en Organisatiewetenschappen. Na een loopbaan als praktijkdocent biologie werkte ze als milieu- en kwaliteitsadviseur voor diverse adviesbureaus. Nadat zij de beroepsopleiding voor organisatieadviseurs aan het SIOO voltooide, werd ze in 2003 zelfstandig organisatieadviseur. Tonnie promoveerde in 2011 aan de Universiteit van Tilburg op een onderzoek naar de succesfactoren en duurzame effecten van veranderen. Dat resulteerde in een nieuwe aanpak bij vernieuwing, voor het hele systeem van belanghebbenden: Large Scale Interventions. De bijsluiter daarbij, voor het gebruik van deze aanpak, draagt bij aan de Evidence Based Practice.

Expertise

Tonnie is specialist in nieuwe vormen van werken en organiseren, om duurzame ontwikkeling van personen, organisaties en netwerken te realiseren. Actieonderzoek en het betrekken van het hele systeem van belanghebbenden spelen daarin een belangrijke rol. Dat gaat over de grenzen van disciplines, afdelingen en organisaties heen. Niet alleen praten over samenwerken en innovatie, maar beginnen met samen te werken aan een vraagstuk dat er toe doet.

Onderzoek

Tonnie combineert haar lectoraat met haar praktijk als zelfstandig adviseur, trainer en onderzoeker. Ze werkt daarbij samen met 3 andere specialisten in Large Scale Interventions binnen Alignment.nu. Zij is lid van de Wetenschappelijke Raad van de Orde van Organisatieadviseurs en plaatsvervangend hoofdredacteur van het internationale wetenschappelijke tijdschrift Challenging Organisations and Society. reflective hybrids. Daarnaast is ze is lid van diverse internationale netwerken, waaronder de Academy of Management, de Society for Organizational Learning en de International Organization Development Association.

Lectorale rede

Bekijk de lectorale rede van Tonnie van der Zouwen en kom meer te weten over haar onderzoek.