Ineke van Kruining

Ineke van Kruining werkt als coach HRM bij de Academie voor Algemeen en Financieel Management. Daarnaast is zij onderzoeker bij het lectoraat Sustainable Working and Organising.

Ineke deed werkervaring op in de volle breedte van het HR-vak, zowel binnen non-profit- en profit-organisaties, als in de rol van zelfstandig ondernemer.

 

Onderzoek

De toekomst van werk heeft haar grote interesse en met name de rol die digitale technologie daarin speelt. In 2014 deed zij vanuit het lectoraat HRM van Avans onderzoek bij 4 bedrijven naar het effect van digitalisering op middenbanen. Ze presenteerde haar latere onderzoek, naar veranderingen in het werk van HR-professionals als gevolg van digitalisering, op een wetenschappelijke conferentie (6th international e-HRM Conference, 27-28 October 2016). Dit leidde tot een hoofdstuk in het boek 'HRM in the Smart Era (Emerald Publishing, 2017)'.


Vanaf 2017 werkt Ineke aan haar promotieonderzoek (Tilburg University, promotor: Ton Wilthagen, co-promotoren: Charissa Freese en Tonnie van der Zouwen). Onderwerp van het onderzoek is de impact van digitale technologie op werkgelegenheid. Ineke onderzoekt dit voor administratieve functies bij Nederlandse gemeentes.
Diverse studenten van Avans Hogeschool werken gedurende dit traject een tijdje met haar mee.

Voor meer informatie kun je haar website raadplegen.

 

Contactinformatie

Ineke van Kruining

Postadres:

Expertisecentrum Sustainable Business
Postbus 90116
4800 RA Breda