Rolf de Vries

Rolf de Vries is onderzoeker bij het lectoraat Improving Business.

Voor de wet is Rolf met pensioen, maar hij is nog zeer actief. Naast zijn rol als onderzoeker bij het Avans-lectoraat en het begeleiden van afstudeerders houdt hij zich onder meer ook bezig met zijn hobby geschiedenis.

LOOPBAAN 

Rolf studeerde Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente. Na functies in het bedrijfsleven en als docent aan de TU Eindhoven, was hij 25 jaar lang zelfstandig interim manager-consultant in de maakindustrie.

EXPERTISE

Zijn expertise hierbij was leidinggeven bij het structureren en professionaliseren van organisaties, het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het adviseren bij strategische beleidsvorming. Verder heeft Rolf veel ervaring in het versterken van teams door samenwerking, het meekrijgen van mensen in veranderingsprocessen en het coachen van managementteams en professionals. Aan de TU Eindhoven onderzocht hij samen met een promovendus het commercialiseren van industriële productinnovaties.

ONDERZOEK

Bij Avans en het lectoraat Improving Business is Rolf betrokken bij het onderzoek 'Meer aandachtswaarde voor verpleeghuisbewoners door LEAN'.

Contactinformatie

Rolf de Vries

r.devries14@avans.nl

Volg Rolf de Vries op