Márton Kabai

Márton Kabai

Márton Kabai is onderzoeker bij Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap en het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation. Ook is hij grafisch ontwerper, artiest en onderwijzer.

Loopbaan

Zijn bachelor in Grafisch Ontwerpen haalde Márton bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Momenteel volgt hij een masteropleiding in Art bij Piet Zwart Institute. Hij is praktijkleraar bij AKV|St. Joost en onderzoeker bij het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation.

Expertise

Márton is medeoprichter van het duo Oddkin. Samen met Natela Lemondzhava belicht hij ontwerp en ontwerpen in een tijd van ecologische, politieke en sociale crisis. Door afstand te nemen van het probleem van de dominerende menselijke staat maakt het duo interactieve installaties, video’s, boeken en spelen.

Onderzoek

Momenteel werkt Márton aan diverse projecten op het grensvlak van kritisch posthumanisme, ontwerp en ontgroei. Onlangs schreef hij een hoofdstuk voor een boek over de heterotopologie van vriendschap. Dat deed hij samen met onderwijsfilosoof Tamás Tóth. Het boek verschijnt in 2020.