Marius van Regteren

Marius van Regteren

Marius van Regteren is als onderzoeker en kenniskringlid verbonden aan het expertisecentrum Sustainable Business en het lectoraat Sustainable Working and Organising.

Loopbaan

Marius studeerde in 1996 af als Bedrijfseconoom aan de universiteit van Tilburg, met als specialisatie Organisatie en Strategie. Tijdens zijn afstuderen deed hij onderzoek naar succesfactoren bij veranderprocessen. In dit domein heeft Marius zijn pad vervolgd en werkte ruim 12 jaar als consultant en transitiebegeleider bij PwC en KPMG. Na het volgen van een opleiding tot coach, startte Marius in 2009 zijn eigen bureau MpowerU Advies & Coaching. Van daaruit begeleidt hij leidinggevenden en professionals bij vraagstukken op het gebied van persoonlijk leiderschap en change. Na het afronden van de driejarige opleiding tot master-coach bij Phoenix Opleidingen in 2017, combineert Marius zijn werkzaamheden binnen zijn eigen bureau met die van coach en afstudeerbegeleider bij de Academie van HRM en Bedrijfskunde van Avans.  

Expertise

Marius is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen en organisaties in transitie. Hierbij combineert hij zijn basis als Bedrijfseconoom en consultant met zijn soft skills als coach en transitiebegeleider. Persoonlijk leiderschap is een belangrijke onderlegger in zijn werk: je eigen persoonlijkheid steeds beter kennen en deze optimaal weten in te zetten in je professionele context. Marius maakt als coach en begeleider vaak en graag gebruik van de Transactionele Analyse (TA).

Onderzoek

Juist op dit gebied heeft Marius in 2020 een pilotonderzoek uitgevoerd in het kader van zijn opleiding. Hij heeft onderzocht hoe TA binnen het hoger onderwijs kan bijdragen aan een stimulerend leerklimaat voor studenten. De uitkomsten van deze pilot boden zoveel perspectief, dat een vervolg niet kon uitblijven. Binnen het lectoraat SWO zal Marius dit verder onderzoeken en uitdiepen.