İrem Bezcioğlu

İrem Bezcioğlu

Irem Bezcioğlu is onderzoeker bij het Lectoraat International Business.

Irem heeft een achtergrond in het onderwijs. Na het doen van haar Master in onderwijs aan de Middle East Technical University in Turkije, verhuisde ze naar Nederland om haar PhD in Cultuur Studies te doen aan de Universiteit van Tilburg. Ze specialiseerde zich in sociolinguïstiek en in het onderzoeken van het verband tussen immigrantentalen, overheidsbeleid en integratie. Ze heeft verschillende academische artikelen gepubliceerd over het onderwerp familietaal in multiculturele samenlevingen. Tijdens haar doctoraat kreeg ze ook de kans om internationaal samen te werken met instellingen en wetenschappers, onder meer via fellowships aan het Oranim College of Education in Israël en de Universiteit van Jyväskylä in Finland.

Momenteel coacht zij studenten International Business bij Avans in interculturele zakelijke communicatie en persoonlijk leiderschap. Ze is gepassioneerd over het helpen van studenten om hun unieke potentieel te ontwikkelen en hen te helpen diversiteit in de samenleving te begrijpen en te omarmen.

İrem is betrokken bij projecten over multiculturalisme, diversiteit en intercultureel bewustzijn. Ze onderzoekt momenteel culturele barrières en hoe deze te overwinnen in het bedrijfsleven in een cross-culturele setting.