Aart-Jan Witte

Ik heb mijn stages zorgvuldig uitgezocht. Je krijgt de kans om ergens in de keuken te kijken.

Aart-Jan Witte studeerde in 2016 af bij Commerciële Economie in Breda. Nu is hij bedrijfsleider bij TMC WoonWenz in Goes. “Tijdens mijn opleiding heb ik bij verschillende bedrijven stage gelopen, van klein tot heel groot. Ik heb mijn stages zorgvuldig uitgezocht. Je krijgt de kans om ergens in de keuken te kijken, die moet je ook aangrijpen.”

Kennis meteen in de praktijk brengen

“Veel studenten Commerciële Economie eindigen in het midden- en kleinbedrijf. Dat heeft ook mijn voorkeur, omdat je daar echt van toegevoegde waarde kunt zijn. Wat je geleerd hebt op school, kun je meteen in praktijk brengen.”

Strategische bedrijfsvoering

“Na mijn hbo-opleiding koos ik voor een master Strategic Management. In het derde jaar van Commerciële Economie kregen we het vak marketingstrategie en ik merkte dat ik het strategische deel van bedrijfsvoering heel interessant vond. De master zorgde voor verdieping.”

Meteen de ideale functie

“Nu werk ik als bedrijfsleider bij TMC WoonWenz in Goes. TMC is een familiebedrijf, het is in 1975 opgericht door mijn opa. Ik had wel gedacht dat ik er ooit zou gaan werken, maar niet dat ik er meteen na mijn opleiding aan de slag zou gaan. Er was een plek vrij en daardoor kon ik direct beginnen in de functie die ik wilde.”

Meedenken over de toekomst

“De TMC-winkel waarvan ik bedrijfsleider ben, is 10.000 m2 groot. We verkopen meubels voor de woon- en slaapkamer en vloer-, wand- en raambekleding. Mijn belangrijkste taak is ervoor zorgen dat de winkel goed loopt. Daarnaast zit ik samen met mijn broer en neef in het managementteam van TMC. Daar denk ik mee over de toekomst van het bedrijf. Waar staat TMC voor? Richten we ons meer op dure meubels of budget? Dat soort vragen.”

Bekende gezichten

“Voorheen deed ik vakantiewerk bij TMC WoonWenz, dus het personeel kende ik al. Het is wel gek dat ze nu ‘onder’ me werken. Ik wil niet overkomen alsof ik de boel even kom veranderen, dus vooral in het begin heb ik veel in de winkel gestaan.”