Commerciële Economie

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

In de marketinggerichte opleiding Commerciële Economie leer je luisteren naar de klant om op succesvolle wijze producten in de markt te zetten. Bijvoorbeeld via sociale media als Snapchat en Instagram.

Apple wil een nieuwe iPhone op de markt brengen. Jij onderzoekt wat de behoeften zijn van de consument en stelt een marketingplan op. Je test het product bij de doelgroep en bepaalt het promotiemateriaal en de online marketingcampagne. Met jouw kennis zorg je ervoor dat de consument jouw product verkiest boven dat van de concurrent.

Jij

Je bent commercieel en innovatief. En je vindt het leuk om uit te rekenen hoeveel een marketingcampagne kost en oplevert. Vanuit jouw ondernemende houding en nieuwsgierigheid ga je op zoek naar trends en wil je weten hoe je een dienst of product succesvol op de markt brengt.

Bekijk hieronder de opleidingsvideo van Commerciële Economie.

 

De opleiding Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie is de basis voor een carrière in marketing of sales. Als marketeer ben je letterlijk van alle markten thuis. Je leert luisteren naar de klant en je weet hoe je jouw product of dienst onder de aandacht brengt. Je volgt les in consumentengedrag, sales, communicatie en online marketing.

Als je geslaagd bent mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

Het internationale karakter maakt onze opleiding bijzonder. Je kunt ervoor kiezen om in het buitenland stage te lopen, af te studeren of een minor te volgen. Je neemt deel aan Engelse les en kiest daarnaast nog een andere vreemde taal: Frans, Duits of Spaans. Commerciële Economie is een brede opleiding waar je veel kanten mee op kunt. Denk aan vakgebieden als (online) marketing, communicatie of sales.

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en Bedrijf (pdf).

Stel je vragen

over de opleiding aan student Jules
via Whatsapp : 06 - 82 25 13 42
over toelating aan de instroomcoördinator
via instroom.amib@avans.nl.

 

Open dag 9 november 2019

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg