Nieuws

Eenzame ouderen gaan beeldbellen

3 april 2020, door Avans Hogeschool

In deze tijd van de coronacrisis worden ouderen zeker geraakt. Velen kampen al met eenzaamheid, die door de crisis alleen maar erger wordt. Het praatje met de buurvrouw, een gesprek met de kapper en een bezoekje aan de fysio. Het zit er voorlopig niet meer in.

Lees verder

Pop-upwinkel Breda toont nieuwste hulpmiddelen voor gezond en prettig leven

8 maart 2018, door Avans Hogeschool

Tablets die aangeven welke dag het is, zorgrobots, een ‘drukvest’ voor kinderen met ADHD en sensoren in huis waarmee zorgverleners en mantelzorgers iemand of afstand kunnen volgen. In de pop-up store die Avans samen met gemeente Breda en Care Innovation Center West-Brabant opende in Winkelcentrum Hoge Vucht in Breda, vind je allerlei zaken die het leven van ouderen en mensen met een beperking makkelijker kunnen maken.

Lees verder

Opleiding HBO-Verpleegkunde ontmoet de praktijk

8 maart 2018, door Avans Hogeschool

De opleiding HBO-Verpleegkunde organiseert samen met het GET-LAB een ontmoeting met de praktijk. Deze vindt plaats op dinsdag 27 maart en heeft als thema zorgtechnologie.

Lees verder

Uitnodiging: leer Sensara's leefstijlmonitor kennen

6 maart 2018, door Avans Hogeschool

Het bedrijf Sensara produceert leefstijlmonitors. Hiermee houden mantelzorgers, familieleden en zorgprofessionals online een oogje in het zeil bij alleenwonende ouderen. Dit moet hun zelfredzaamheid verhogen.

Lees verder

GET-LAB on the move

5 maart 2018, door Avans Hogeschool

Volgend studiejaar verhuist de opleiding Mens en Techniek van Tilburg naar Breda. Deze verhuizing is de aanleiding voor een reorganisatie en verbouwing van de gehele Academie voor Gezondheidszorg.

Lees verder