Nieuws

Tweede kamer ontvangt Monitor Agressie en Geweld Openbaar Bestuur

15 januari 2021, door Onderzoek

In opdracht van de Vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer voerde het lectoraat Ondermijning van Avans Hogeschool onderzoek uit. Het rapport is op 14 januari 2021 aan de commissie aangeboden.

Lees verder

Drukbezocht Online Jaarcongres Expertisecentrum Veiligheid

18 december 2020, door Onderzoek

Ook dit jaar was er weer veel belangstelling voor het Jaarcongres van het Expertisecentrum Veiligheid. Professionals, docenten, onderzoekers en studenten namen op 17 december deel aan deze online bijeenkomst, die dit jaar in het teken stond van ‘Indicatoren en vroegsignalering’.

Lees verder

Digitaal magazine over sociale technologie

11 december 2020, door Onderzoek

Het nieuwe digitale magazine van Werkplaats Sociaal Domein laat de veelzijdigheid zien van de nieuwe focus van de Werkplaats: sociale technologie.

Lees verder

Online festival Herstelrecht

30 november 2020, door Onderzoek

Het European Forum for Restorative Justice (Herstelrecht) bestaat 20 jaar. Daarom is er van 30 november tot en met 5 december een online festival.

Lees verder

November Mannenmaand

26 november 2020, door Onderzoek

Op 19 november 2020 is het Internationale Mannendag. Deze jaarlijks terugkerende dag heeft als doel thema's rond man-zijn onder de aandacht te brengen, zoals het promoten van positieve rolmodellen, het verbeteren van de man-vrouw relatie en het bevorderen van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ook is er wereldwijd aandacht voor ‘genderbased violence’.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum