Nieuws

Het bedreigen van wethouders loont niet

8 mei 2019, door Avans Hogeschool

Het bedreigen van wethouders loont niet. Het heeft geen invloed op de inhoud van een besluit dat een college van burgemeester en wethouders neemt. Daders bereiken hun doel om een besluit te beïnvloeden of zelfs tegen te houden dus niet.

Lees verder

Herstelrecht in de executiefase: een must?

19 maart 2019, door Avans Hogeschool

Op 4 april 2019 houdt de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming een congres in Nieuwegein rond herstelgerichte invulling van de straf.

Lees verder

Avans opinie actualiteit: Lever uw burgers niet uit aan Whatsapp!

11 maart 2019, door Avans Hogeschool

Wethouders moeten het liefst morgen nog in alle gemeenten Whatsapp vervangen door een maatschappelijk verantwoord platform voor burgers om te communiceren.

Lees verder

Transmuraal slachtofferbewust en herstelgericht werken met gedetineerde burgers

11 maart 2019, door Avans Hogeschool

Het Lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken onderzoekt samen met de Penitentiaire Inrichting (PI) Dordrecht wat de (on)mogelijkheden zijn van het transmuraal slachtofferbewust en herstelgericht werken met gedetineerde burgers.

Lees verder

Avans onderzoekt de sociale omgeving bij de Woenselse Poort

6 maart 2019, door Avans Hogeschool

Het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken van Avans Hogeschool en De Woenselse Poort (DWP), onderdeel van GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg te Eindhoven), starten een 5-jarig onderzoeksprogramma. Avans gaat onderzoek doen naar de meerwaarde van het betrekken van de sociale omgeving bij de behandeling en het herstel van de forensische cliënt.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum

Jaarrapport EV 2018

Lees meer