Nieuws

Expertisecentrum Veiligheid: een bijzonder jaar

19 april 2021, door Onderzoek

Het jaarverslag 2020 van het Expertisecentrum Veiligheid is gereed. Naast een infographic, waarin je in één oogopslag ziet wat de resultaten zijn van het afgelopen jaar, tonen we via reflecties vanuit de verschillende lectoraten hoe we ons ontwikkelen, welke onderzoeken en projecten er lopen en hoe we samenwerken met het onderwijs en het werkveld.

Lees verder

Opinie: Samenwerken: niet nadenken, maar voordenken

27 februari 2021, door Onderzoek

Het samenwerken, bijvoorbeeld in grote veiligheidskwesties, lijkt soms een doel op zich te worden. Dan werkt het niet: het moet een hulpmiddel zijn om iets op te lossen.

Lees verder

Webinars voor professionals in de veiligheidszorg

5 februari 2021, door Onderzoek

Veel vraagstukken in de veiligheidszorg zijn zo complex dat voor de aanpak ervan verschillende vormen van deskundigheid nodig zijn. Om mensen goed te kunnen ondersteunen, is het belangrijk dat alle betrokken professionals goed samenwerken. Maar in de praktijk is dat niet zo eenvoudig. Samenwerken, hoe doe je dat nou? Aan deze vraag wijdt het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties (ViA) van het Expertisecentrum Veiligheid in maart 3 webinars, tijdens de ‘Maand van de samenwerkende professionals in de veiligheidszorg’.

Lees verder

Robin van Halderen op symposium WayOut

2 februari 2021, door Onderzoek

Onderzoeker Robin van Halderen van Expertisecentrum Veiligheid is een van de sprekers op het slotsymposium van WayOut op 15 en 16 februari. Dit internationale project is gericht op exit-programma's voor geradicaliseerde (ex-)gedetineerden.

Lees verder

Tweede kamer ontvangt Monitor Agressie en Geweld Openbaar Bestuur

15 januari 2021, door Onderzoek

In opdracht van de Vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer voerde het lectoraat Ondermijning van Avans Hogeschool onderzoek uit. Het rapport is op 14 januari 2021 aan de commissie aangeboden.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum