Nieuws

Avans opinie actualiteit: 70 jaar Rechten van de Mens, feestje?

5 december 2018, door Avans Hogeschool

Op 10 december 1948 namen de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Ook in Nederland is het een kwestie van alert blijven om de Rechten niet te schenden, want om ondermijnende criminaliteit succesvol te kunnen bestrijden worden de grenzen opgezocht.

Lees verder

Big brother or Smart Sister?: Privacy en de rol van technologie

28 november 2018, door Avans Hogeschool

Technologische ontwikkelingen brengen nieuwe mogelijkheden met zich mee, maar ook hedendaagse onzekerheden en problemen. Veelgehoorde zorgen zijn: Is het veilig? Wat zijn de nadelen en wegen de voordelen daar wel tegenop? In de tentoonstelling Big Brother or Smart Sister wordt onderzocht in hoeverre en op welke manier kunst en ontwerp een bijdrage kunnen leveren aan het denken over en werken aan vraagstukken op het gebied van sociale en digitale veiligheid. De officiële opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 30 november op Avans Hogeschool in s'-Hertogenbosch.

Lees verder

Start expositie Big brother or Smart sister?

26 november 2018, door Avans Hogeschool

Op vrijdag 30 november wordt de expositie ‘Big Brother or Smart Sister?’ officieel geopend. Uitgesproken digitale mediakunst daagt de bezoekers uit om na te denken over de eigen (digitale) veiligheid. Wat is belangrijker, privacy of veiligheid? En wat is uw eigen rol daarin?

Lees verder

Lancering expertisecentrum voor kinderen van gedetineerde ouders

22 november 2018, door Avans Hogeschool

In Nederland zijn er 25.000 kinderen met een gedetineerde ouder. Deze kinderen hebben het moeilijk. Om hun begeleiding en ondersteuning te optimaliseren, richtten Avans Hogeschool en Stichting Exodus het Expertisecentrum K I N D, ouder en detentie op. Het expertisecentrum is donderdag officieel gelanceerd.

Lees verder

Avans opinie actualiteit: Vrouwen die mannen slaan

19 november 2018, door Avans Hogeschool

Op internationale mannendag (19 november) vraagt Janine Janssen, lector bij Avans Hogeschool aandacht voor mannenmishandeling.

Lees verder