Nieuws

Congres De voortdurende actualiteit van eergerelateerd geweld

2 oktober 2019, door Avans Hogeschool

Geweld uit naam van de familie-eer. Daarover gaat het congres dat het Expertisecentrum Veiligheid op woensdag 2 oktober organiseert, voor en door ervaren professionals.

Lees verder

Lectoraat Avans Hogeschool werkt samen met coöperaties

22 augustus 2019, door Avans Hogeschool

Het lectoraat Digitalisering en Veiligheid van Avans Hogeschool gaat per september 2019 meerjarig samenwerken met Midden-Brabant Glas. Samen willen de organisaties de leefbaarheid verbeteren van 4.000 leden in een woon- en werkgebied van 40.000 mensen in vooral de buitengebieden.

Lees verder

Alternatieve sancties - European Workgroup Detention

22 augustus 2019, door Avans Hogeschool

Bart Claes, lector Transmuraal Herstelgericht Werken van het Expertisecentrum Veiligheid, Avans Hogeschool, is door Finland, huidig EU-voorzitter, gevraagd deel te nemen aan de European Workgroup Detention.

Lees verder

Het bedreigen van wethouders loont niet

8 mei 2019, door Avans Hogeschool

Het bedreigen van wethouders loont niet. Het heeft geen invloed op de inhoud van een besluit dat een college van burgemeester en wethouders neemt. Daders bereiken hun doel om een besluit te beïnvloeden of zelfs tegen te houden dus niet.

Lees verder

Herstelrecht in de executiefase: een must?

19 maart 2019, door Avans Hogeschool

Op 4 april 2019 houdt de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming een congres in Nieuwegein rond herstelgerichte invulling van de straf.

Lees verder