Nieuws

Avansstudenten doen onderzoek naar ouderenmishandeling

14 juni 2018, door Avans Hogeschool

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 20 thuiswonende ouderen ooit te maken heeft gehad met ouderenmishandeling. 1 op de 50 wordt zelfs jaarlijks slachtoffer.

Lees verder

Lector Bart Claes spreekt op congres over Restorative Justice

30 mei 2018, door Onderzoek

Van 14 tot en met 16 juni vindt de European Forum for Restorative Justice Conference plaats. Bart Claes, lector Balanceren tussen dwang, drang en veiligheid, verzorgt twee programmaonderdelen over herstelrecht.

Lees verder

Avans Open College: De grenzen van #MeToo verkennen

8 mei 2018, door Avans Hogeschool

Het waaide ruim een half jaar geleden plots over vanuit Hollywood: de #Metoo-discussie. Een beweging die via social media seksueel grensoverschrijdend gedrag aan de kaak stelt. Lector Janine Janssen van het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties gaat bij het Avans Open College in Breda op woensdag 30 mei dieper in op afhankelijkheidsrelaties. Peter Leusink, seksuoloog en ambassadeur van White Ribbon, ontkracht twee mythes die samenhangen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Samen met het publiek verkennen Janine en Peter de grenzen van #MeToo.

Lees verder

Avansopinie actualiteit: Sleepwet achter de feiten aan

21 maart 2018, door Avans Hogeschool

In de aanloop naar het referendum over de ‘Sleepwet’ ging het vooral over privacy. Maar de Wiv-wet omvat veel meer om onze veiligheid te waarborgen. Beste overheid: focus op het grotere geheel en laat onschuldige burgers met rust.

Lees verder

Avansopinie actualiteit: #MeToo hulpverlening zonder grenzen

28 februari 2018, door Avans Hogeschool

#MeToo is een maatschappelijke beweging die een cruciale rol speelt bij het agenderen van de problematiek van seksueel overschrijdend gedrag. Maar het is verre van wenselijk dat die beweging zowel optreedt als aanklager als rechter en daardoor hetzes creëert die potentieel meer schade kunnen toebrengen dan het behalen van het uiteindelijke doel dat wordt beoogd. Laat ik voorop stellen dat seksueel overschrijdend gedrag ten allen tijde moet worden bestreden, maar in de strijd hiertegen mag zorgvuldigheid nooit uit het oog verloren worden.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit Expertisecentrum