Nieuws

Participatie van buitenlandse gedetineerden aan gevangenisactiviteiten

31 mei 2021, door Onderzoek

Welke rol speelt taal in de deelname aan activiteiten van buitenlandse gedetineerden? Is er een verschil tussen Nederlandssprekende en niet-Nederlandssprekende buitenlandse gedetineerden? Er is onderzoek naar gedaan.

Lees verder

Virtueel symposium 'Restorative justice over distance' in juni 2021

10 mei 2021, door Onderzoek

Het European Forum for Restorative Justice organiseert van 21 -25 juni een symposium over herstelrecht: 'Restorative Justice Over Distance. Het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken is partner van het EFRJ.

Lees verder

Mooie projecten ontwikkeld in minor Werken in Gedwongen Kader

30 april 2021, door Onderzoek

Studenten die kozen voor de minor Werken in Gedwongen Kader werkten in het expertisecentrum KIND, Ouder en Detentie aan een aantal bijzondere projecten, ondersteund door docent-onderzoeker Elsbeth Kamphuis.

Lees verder

Expertisecentrum Veiligheid: een bijzonder jaar

19 april 2021, door Onderzoek

Het jaarverslag 2020 van het Expertisecentrum Veiligheid is gereed. Naast een infographic, waarin je in één oogopslag ziet wat de resultaten zijn van het afgelopen jaar, tonen we via reflecties vanuit de verschillende lectoraten hoe we ons ontwikkelen, welke onderzoeken en projecten er lopen en hoe we samenwerken met het onderwijs en het werkveld.

Lees verder

Resocialisatie-aanpak COSA ook voor ex-zedendelinquenten zonder toezicht

9 april 2021, door Onderzoek

COSA is door het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken doorontwikkeld voor het vrijwillige kader. Exodus Nederland wil deze resocialisatie-aanpak in heel Nederland in gaan zetten.

Lees verder