Nieuws

Jaarcongres Expertisecentrum Veiligheid: De burger centraal

20 september 2021, door Onderzoek

Ieder jaar sluit Expertisecentrum Veiligheid (EV) met het werkveld, docenten en studenten het jaar af met een congres. Dit jaar is het thema ‘De burger centraal’. Je bent van harte welkom op donderdag 23 december (09.30 u – 15.00 u, Avans Hogeschool Den Bosch).

Lees verder

VADER BLIJF JE ook binnen de muren

17 september 2021, door Onderzoek

Vader blijf je altijd, ook als je je kinderen niet of minder kan zien. Wat kunnen professionals doen om vader-zijn bespreekbaar te maken?

Lees verder

Peer support als brug voor deelname aan gevangenisactiviteiten

10 september 2021, door Onderzoek

Wat de rol is van peer support als brug voor deelname van buitenlandse gedetineerden aan gevangenisactiviteiten en diensten? Dat werd onderzocht.

Lees verder

Op bezoek in de gevangenis

13 juli 2021, door Avans Hogeschool

Een routekaart gemaakt voor en door kinderen. Wat valt hen op als ze op bezoek gaan in de gevangenis? Deze routekaart wil een bijdrage leveren aan het herstel van de ouder-kindrelatie.

Lees verder

Project Ouder in Detentie: aanpak voor kinderen met vader in detentie

1 juli 2021, door Onderzoek

​​​​​​​Een aanpak ontwikkelen om gezinnen en kinderen met een vader in detentie in een vroeg stadium te herkennen én te ondersteunen: dat is de essentie van het project Ouder in Detentie. Dankzij een toegekende subsidie van ZonMw gaan de lectoraten Transmuraal Herstelgericht Werken en Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties van start met dit project.

Lees verder