Diana Tedeschi

Diana Tedeschi

Diana Kaddouri-Tedeschi is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken van het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht.

Loopbaan

 Ze heeft gewerkt bij PI Vught als piw’er, zbiw’er, sociaal werker en coach van het personeel, voordat ze de overstap maakte naar Avans Hogeschool. Bijzonder is dat ze nu weer veel in PI Vught is, vanuit haar rol als docent van een leergemeenschap, haar stagestudenten, minorstudenten WIGK én afstudeerders. Vanwege haar kennis, ervaring en warme contacten met het personeel van de PI Vught, verwacht ze meerwaarde te leveren aan het lectoraat THW.

Expertise

Diana behaalde haar bachelor Social Work en is LVSC-geregistreerd supervisor. Ze heeft de master Sociaal forensisch professional behaald aan Hogeschool Utrecht. Ze vindt het belangrijk om iets te betekenen voor haar studenten, omdat zij de professionals zijn van de toekomst en ze leren het meest door ze (in alle leerjaren) zowel in theorie als in de praktijk kennis te laten maken met herstelgericht werken in het gedwongen kader. Vanuit haar rol als docent enthousiasmeert ze studenten voor dit bijzondere werkveld. Bovendien ziet ze dat het personeel van de PI steeds gastvrijer wordt naar ‘buitenstaanders’ en meer open staat om van elkaar te leren. En dit sluit dit weer naadloos aan bij het doel van het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken: het verbeteren van de beroepspraktijk en het vergaren van kennis en handelingskaders voor het onderwijs.

Onderzoek

In samenwerking met het lectoraat van de HU heeft ze een Q-onderzoek uitgevoerd naar de opvattingen van PI personeel over de balans tussen veiligheid en zorg. Binnen het lectoraat wil ze een vervolg geven aan dit onderzoek. Diana: “De opvattingen van personeel over veiligheid en zorg zijn immers van grote invloed op het uitvoeren van herstelgerichte werkzaamheden. Uit ervaring weet ik dat we personeel allerlei kennis kunnen overdragen en vaardigheden aanleren over herstelgericht werken. Maar als ze hier andere opvattingen over hebben dan dienen we daar eerst het gesprek over aan te gaan. Zo kunnen we de juiste ingang vinden om herstelgericht werken aan te laten sluiten bij hun opvattingen zodat ze dit in de praktijk ook willen en gaan toepassen.”  

Diana hoopt van betekenis te kunnen zijn voor de Avansstudenten, -cliënten en -collega’s in het gedwongen kader en uiteindelijk voor een betere samenleving.