Ingrid Janssen

Ingrid Janssen

Ingrid Janssen is sinds 1 september 2023 lector van het lectoraat Duurzaam Gebouwde Omgeving. Daarnaast is ze lid van de Raad van Commissarissen bij Wooninc.

Loopbaan

Van origine is Ingrid Janssen bouwkundig ingenieur, maar ze heeft haar blik gaandeweg steeds verder verruimd. Sinds september 2023 is ze lector Duurzaam Gebouwde Omgeving bij het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht, een functie waarin deze brede blik goed tot zijn recht komt. Eerder vervulde Ingrid academische posities aan TIAS School for Business and Society en de Technische Universiteit Eindhoven. In deze wetenschappelijke carrière stond ze altijd met 1 been in de praktijk. Zo adviseerde ze over ruimtelijke investeringen, strategieën voor verduurzaming en keuzes in vastgoedportefeuilles.

Onderzoek

Binnen het lectoraat brengt Ingrid de verschillende belangen in de gebouwde omgeving samen. Hoe kunnen we de gebouwde omgeving zo inrichten, dat zij niet alleen energieneutraal en klimaatadaptief is, maar ook bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van de bewoners? Bouwen aan een toekomstbestendige, prettige leefomgeving: die veelomvattende uitdaging staat centraal bij het lectoraat Duurzaam Gebouwde Omgeving.

Lectorale rede

Op 14 november houdt Ingrid haar Lectorale rede bij Avans Hogeschool. Verdere informatie volgt snel.

Lees meer over Ingrid op de website van het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht.