Glenn van den Akker

Glenn van den Akker

Glenn van den Akker is als onderzoeker verbonden bij het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties binnen het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht.

Loopbaan

Glenn studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Avans Hogeschool en vervolgens Post-HBO Seksuologie en Post-HBO Bestrijding Mensenhandel. Als docent Social Work probeert Glenn de nieuwsgierigheid van de studenten te vergroten. Wat drijft een ander? Hoe is dat gedrag tot stand gekomen? Er is daarbij meestal meer aan de hand dan in eerste instantie lijkt.

Onderzoek

Glenn werkt mee aan verschillende onderzoeken naar (mannelijke) slachtoffers van (seksuele) uitbuiting. Binnen deze onderzoeken waar hij aan meewerkt gebruikt hij die eigen nieuwsgierigheid om onbevooroordeeld te zoeken naar het verhaal van de ander. Hierbij is die ander meestal een doelgroep die zelf geen podium krijgt. Het doel is om  deze doelgroep het podium te geven dat zij verdient.

De resultaten van het onderzoek gebruikt Glenn zoveel mogelijk in de verschillende lessen die hij geeft. Van het opdoen van praktische onderzoeksvaardigheden tot specifieke kennis van een groep tijdens een ander inhoudelijk vak.

Expertise

Glenn richt zich binnen onderzoek op de expertises mensenhandel, seksueel geweld en seksuele uitbuiting.