Mechtild Höing

Mechtild Höing

Mechtild Höing

Dr. Mechtild Höing, socioloog, is docent en onderzoeker bij de Academie voor Sociale Studies in Breda. Daarnaast werkt ze als vrijgevestigd onderzoeker.

Bij het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken is zij projectleider van het project COSA in vrijwillig kader. COSA staat voor Cirkels voor Ondersteuning, Samenwerking en Aanspreekbaarheid. Daarnaast is zij projectleider van het project LetsGoByTalking.

Onderzoek

Mechtilds aandachtsgebied is de preventie van seksueel geweld. Zij is sinds 2009 als onderzoeker betrokken bij het COSA-project van Reclassering Nederland. In 2 Europese projecten heeft Mechtild samen met partners uit andere Europese landen het Europese COSA-model en het Europese handboek voor de implementatie van COSA-projecten ontwikkeld. 

In haar promotieonderzoek onderzocht Mechtild de invloed van COSA op het proces van desistance van zedendelinquenten en de impact die het programma op vrijwilligers heeft. Zij is mede-oprichter van CirclesEurope, een Vereniging ter bevordering van COSA-projecten in Europa.