Margaretha Kaijen-Lambers

Margaretha Kaijen-Lambers

Margaretha is research analist van het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences.

Loopbaan

Margaretha heeft in 2004 de HLO afgerond aan Avans Hogeschool. Als research analist is ze tot 2017 betrokken geweest bij de opzet van dendritische cel immunotherapie bij patiënten met asbestkanker. Door gebruik te maken van diverse modellen en cellulaire technieken in het laboratorium heeft ze op de afdeling Longziekten van het Erasmus MC onderzocht hoe dendritische cellen ingezet kunnen worden in de strijd tegen asbestkanker. Sinds 2017 is ze werkzaam bij Avans als Technisch Onderwijsassistent aan de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu. Sinds 2018 is Margaretha ook actief als research analist bij het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences. 

Expertise

De expertise van Margaretha ligt op het vlak van biomedische laboratorium (analyse)technieken, waaronder functionele studies met behulp van celkweek (flowcytometrie, metabole assays, xCELLigence) en proteomics (ELISA, SDS-PAGE en Western blot analyse, Luminex).

Projecten

Margaretha werkt mee aan diverse voedselallergie-projecten waaronder Kers en Cashew allergiën, het Kiem-HBO project zorgrobot PARO, en het RAAK-publiek project Rhinoceromics.