Martie Verschuren

Martie Verschuren

Martie Verschuren is lid van de kenniskring van het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences (ATLS).

Loopbaan 

Martie heeft sinds 1991 onderzoekservaring. Hij werkte als wetenschappelijk medewerker aan de Radboud Universiteit Nijmegen, werkgroep Moleculaire Oncologie. Hij promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op de afdeling Immunologie. De titel van zijn proefschrift was: T-cel-receptor-delta-gen deletie in humane T-cellen. 
Martie werkte vervolgens aan een post-doc-project van KWF Kankerbestrijding op dezelfde afdeling. En werkte als wetenschappelijk medewerker aan een project van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek aan dezelfde universiteit.  

Hij werkte aan de voormalige Hogeschool Brabant bij Bedrijfsopleidingen unit Nova Knowledge als projectleider Biomedische laboratoriumtechnieken. Momenteel is Martie docentonderzoeker aan de Academie voor Life Science en Technologie bij Avans Hogeschool. En is hij lid van de kenniskring van het lectoraat ATLS onderdeel van het COE Perspectief in Gezondheid.

Expertise 

De expertise van Martie ligt op het vlak van biomedische laboratoriumanalysetechnieken, waaronder genomics, (NGS, dPCR en kloneren), transcriptomics (RNA en RT-qPCR), proteomics (ELISA, Westen blot analyse, LC-MS/MS) en functionele studies (celkweek, flowcytometrie). Verder werkt Martie sinds 2019 met de CRISPR-CAS technologie.

Lopende onderzoeken

Hij werkt samen met Wageningen University & Research centre aan het identificeren en kloneren van voedselallergenen in verschillende noten- en vruchtensoorten. Hierbij worden zowel moleculair biologische (RT-qPCR), biochemische (ELISA) en analytische chemische (LC-MS/MS) technieken ingezet.

Daarnaast werkt Martie binnen het Rhinoceromics-project aan het opzetten van analyse methoden voor het meten van biomarkers voor inflammatie in bloed van de zwarte neushoorn. Hierbij worden zowel ELISA als luminex technieken gebruikt. Hiernaast werkt Verschuren aan 2 samenwerkingsprojecten waarin CRISPR-Cas centraal staan. In het door NWA gesubsidieerde CURE4Life project wordt onderzoek gedaan naar het toepassen van CRISPR-Cas9 technologie in gentherapie. En in het door NWO gesubsidieerde Epi-guide-edit project wordt onderzoek gedaan naar het toepassen van epigenetische CRISPR remming (CRISPRi) en activatie (CRISPRa).

Tot slot is Verschuren betrokken bij het project Check de Test, waarin de waarde van genetische thuistests wordt onderzocht.