Nieuws

Studenten halen coronaverhalen op in de stad. Doe ook mee!

18 maart 2021, door Onderzoek

Op donderdag 1 april (geen grap!) start de ‘City Deal Kennis Maken Corona Challenge’ in samenwerking met het Lectoraat Zorg rond het Levenseinde van Avans Hogeschool. Hiervoor halen studenten in Breda én 's-Hertogenbosch coronaverhalen op uit de stad.

Lees verder

Lunchlezing over zorgzame samenleving tijdens Dutch Happiness Week

12 maart 2021, door Avans Hogeschool

De achtste editie van de Dutch Happiness Week vindt vanaf 12 maart plaats, dit jaar online. Michael Echteld (lector Zorg rond het Levenseinde) en Rutger van Eijken (docent-onderzoeker van hetzelfde lectoraat) verzorgen een online lunchlezing over de zorgzame samenleving.

Lees verder

Opinie: Coronapandemie onderstreept noodzaak van collectieve rouw

26 oktober 2020, door Onderzoek

Ook kwetsbare mensen willen hand-in-hand staan met de samenleving.

Lees verder

Opinie: Geen wonder dat we oud worden vreselijk vinden

21 augustus 2019, door Avans Hogeschool

Moet er een nieuwe wet komen waarmee tegemoet wordt gekomen aan de doodswens van ouderen zonder levensbedreigende aandoening? Eerder moet de vraag worden beantwoord of een doodswens kan worden voorkomen door een meer solidaire en inclusieve samenleving.

Lees verder

Avans Open College: levenseindezorg bij dementie

13 februari 2019, door Avans Hogeschool

Bij het Avans Open College in Tilburg op dinsdag 12 maart geeft lector Michael Echteld van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde zijn visie op zorg voor mensen met dementie. Hedzer Schotsman, directeur van de Academie voor Gezondheidszorg, vertelt zijn persoonlijke verhaal als zoon van een dementerende moeder die vorig jaar is overleden.

Lees verder

Nieuwsupdate

Van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde

Lees meer