Michel Witter

Michel Witter is onderzoeker bij het lectoraat Mensgericht Creëren en docent bij de opleiding Communication & Multimedia Design.

Loopbaan

Michel Witter is door zijn achtergrond in technische computerkunde en digitale kunst gewend te werken in het cross-over domein tussen kunst en techniek. Hij experimenteerde begin jaren 90 bij het instituut SCAN/Media-GN in Groningen met Internet-technologie. Ook was hij betrokken bij enkele van de eerste e-commerce websites in Nederland.

Michel ontwikkelde jarenlang onderwijs bij verschillende instituten op het gebied van multimedia. Sinds 14 jaar werkt hij als docent bij de opleiding Communication & Multimedia Design in Breda en geeft hij les in het ontwerpen van informatie, interactie en toegankelijkheid voor uiteenlopende media.

In 2016 verdiepte hij zich tijdens zijn master Media Innovation in het ontwerpen van wearable technologie vanuit het oogpunt van pure ervaring.

Onderzoek

Michel is een breed georiënteerde interaction designer die zich momenteel richt op embodied interaction en de rol van tactiele interfaces. In het verlengde van zijn masteronderzoek bekijkt hij binnen het lectoraat Mensgericht Creëren de potentie van een fenomenologische benadering van het ontwerpen van interactie.

Ook richt hij zich op nieuwe en andersoortige ervaringen die interaction designers kunnen ontwerpen op basis van gesitueerde benaderingen van de gebruikerservaring. Zijn eerste publicatie is het paper Enabling augmented sense-making (and pure experience) with wearable technology.

Contactinformatie

Michel Witter

mml.witter@avans.nl

Volg Michel Witter op

Postadres:

Expertisecentrum Art, Design and Technology
Postbus 90116
4800 RA Breda