Avans Innovative Studio

Snel toegang tot externe kennis, verrassende oplossingen en een frisse kijk op uw vraag. Het onderwijsconcept Avans Innovative Studio biedt kansen voor bedrijven en instellingen die geloven in de kracht van co-creatie.

Binnen Avans Innovative Studio werken interdisciplinaire teams van studenten samen met docenten en experts uit het bedrijfsleven aan praktijkgerichte oplossingen voor breed-maatschappelijke vraagstukken. De teams zetten ideeën om in tastbare oplossingen. Ze onderzoeken, maken, testen, verbeteren en komen zo binnen 2 tot 3 weken tot een werkend prototype.

Andere blik

Avans Innovative Studio is de ideale werkomgeving voor opdrachtgevers die openstaan voor verrassende ideeën en oplossingen voor een vraagstuk dat hen bezighoudt. Avans Innovative Studio levert geen adviesrapporten op. Wel een creatieve insteek, een andere blik en een verrassende uitkomst. De studenten beschikken over een multimediastudio en een werkplaats met onder andere 3D-printers en lasersnijapparatuur.

Via samenwerkingsverbanden werken we structureel samen met bedrijven en instellingen. We staan open voor initiatieven en organisaties die geloven in co-creatie en willen aansluiten bij dit nieuwe concept.

Co-creatie

Als opdrachtgever levert u input. U draagt een expert aan die meewerkt in de studio en samen met de studenten en docenten ontwikkelt, test en realiseert. Het heeft de voorkeur om de bedrijfsexpert gedurende 2 weken voor 8 dagdelen te linken aan de studio.

Contact

Voor meer informatie over Avans Innovative Studio of het maken van een afspraak, stuurt u een e-mail naar innovativestudio@avans.nl.

Bekijk het filmpje over Avans Innovative Studio. En luister naar de ervaringen van een student.