Nieuws

Jumbo biedt huidige en toekomstige medewerkers met een passie en interesse voor logistiek vanaf september 2023 een unieke kans. Medewerkers krijgen de mogelijkheid om bij Avans Hogeschool een tweejarige hbo-opleiding Logistiek te volgen naast hun baan. De supermarktketen werkt sinds 2019 succesvol samen met Avans en aankomend studiejaar breidt Jumbo de mogelijkheden voor medewerkers uit met deze duale opleiding Logistiek.

Avans Hogeschool Jumbo samenwerking

Topopleiding Logistiek

Met deze opleiding kunnen Jumbo-medewerkers naast hun werk een wettelijk erkend diploma behalen. Zij werken dan 4 dagen op een Supply Chain locatie van Jumbo en gaan 1 dag per week naar school. De theorie uit de lessen kunnen zij zo direct toepassen in de praktijk.

De deelnemers krijgen les van docenten van de topopleiding Logistiek in onder andere Lean (Orange of Green belt), Supply Chain management, projectmanagement en ICT in logistiek. Ook besteden zij tijdens de opleiding aandacht aan hun persoonlijke ontwikkeling. Alle kosten voor de opleiding komen voor rekening van Jumbo. Na het behalen van het diploma is het mogelijk om door te stromen naar de deeltijd-bachelor Bedrijfskunde.

Co-creatie

Claire Saes, HR directeur bij Jumbo: “Bij Jumbo zijn collega’s verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling en bieden we hen een ruim opleidingsaanbod dat we continu doorontwikkelen. Uit gesprekken met collega’s binnen onze Supply Chain organisatie bleek er behoefte aan een opleiding op hbo-niveau. Daarom heeft Avans deze opleiding ontwikkeld in samenspraak met Jumbo. Met deze duale opleiding bieden we collega’s de kans om zich naast hun baan verder te ontwikkelen. Zij kunnen bijvoorbeeld na het behalen van hun diploma doorgroeien naar logistiek (project)manager, teamleider of planner.”

Noortje de Bruin, directeur van de Avans Academie Associate degrees: “Een van de ambitiepijlers van Avans is co-creatie: samen met het werkveld ontwikkelen van actueel en relevant hoger beroepsonderwijs. De samenwerking met Jumbo is een prachtig voorbeeld hiervan. Het zorgt ervoor dat onze opleidingen perfect aansluiten op de wensen van het bedrijfsleven. De opleiding Logistiek is toegankelijk voor alle werkenden in de logistieke sector die willen doorgroeien.”

De opleiding start in september van dit jaar.