Zahra Seerden

Ik wilde altijd al graag stage lopen in het buitenland.

Derdejaars IVK-student Zahra Seerden woont op kamers in ’s-Hertogenbosch. Maar voor haar stage bij Center Parcs woont ze nu ook gedeeltelijk in België, op een van de locaties van de vakantieketen. Ze wisselt af tussen haar Nederlandse werkplek in Valkenswaard en haar Belgische werkplek in Peer.

Niet ver van huis

“Ik wilde altijd al graag stage lopen in het buitenland, maar vanwege de coronacrisis was het vrijwel onmogelijk om ver van huis te gaan. Uiteindelijk ben ik me gaan oriënteren op gebieden waarvan ik nog niet zeker wist of ze bij mij zouden passen, in dit geval het private domein. Via Google kwam ik terecht bij een vacature als stagiaire Operational Risk bij Center Parcs. Dat is een internationale organisatie die opereert in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Hierdoor werd mijn wens omtrent een buitenlandse stage in ieder geval gedeeltelijk vervuld.

De stage en de organisatie bestaan uit private en publieke aspecten rond veiligheid. Voor mijn stageopdracht digitaliseer ik de audits die gedaan worden over de veiligheid in en rond de zwembaden. Die zijn op die manier sneller af te lezen. Nu wordt dit nog op papier gedaan, maar dat is zeker op lange termijn niet efficiënt. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor de criteria die getoetst moeten worden. Bijvoorbeeld: worden de watermetingen genoteerd? Zijn de nooduitgangen goed bereikbaar? Zijn er beknellingsgevaren?"

Duitsland

"De stage bevalt me erg goed. Ik voel me betrokken bij de organisatie en ik krijg allerlei verantwoordelijkheden. Ook mag ik meelopen met de lifeguards bij de zwembaden of bij de GuestService. Ik ben van maandag tot en met vrijdag op locatie. Binnenkort ben ik ook in een park in Duitsland te vinden. Dit vind ik erg leuk, omdat ik volgend jaar hoop mijn minor, afstudeerstage of allebei te kunnen doen in Hamburg. Zelf weet ik nog niet precies hoe en wat, maar ik heb een heel sterke wens om een van deze of beiden in Duitsland te doen. Ik spreek de taal al, het ligt dicht bij huis, maar is toch heel anders dan Nederland. Daar kan ik me dus nu alvast op gaan oriënteren.”