Niek Hoffmans

In de IT is het belangrijk dat je blijft leren, anders loop je achter de feiten aan.

Niek Hoffmans studeerde in 2017 af bij Informatica van Avans Hogeschool in Den Bosch. “Tijdens mijn opleiding Informatica werkte ik al met echte opdrachtgevers. Ieder half jaar begonnen we aan een nieuw groot project. Daarvoor moesten we met klanten overleggen. Dat heeft me geholpen in mijn huidige werk. Gesprekken met klanten zijn niet meer nieuw voor me. Mijn leeftijd is in die gesprekken nooit een issue, ik weet hoe ik me professioneel moet gedragen. En bovendien heb ik genoeg kennis en kan ik goede software bouwen.”

Blijven leren

“In de IT is het belangrijk dat je blijft leren, anders loop je achter de feiten aan. Tijdens mijn opleiding heb ik me eigen gemaakt hoe ik nieuwe kennis moet opdoen. In het eerste jaar leerden we de programmeertaal Java en later vooral hoe we het leren van een nieuwe programmeertaal moesten aanpakken.”

Mobiele en webapplicaties bouwen

“Het bedrijf waar ik werk is een start-up, we werken er met z’n drieën. We bouwen mobiele en webapplicaties voor verschillende bedrijven. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met een order-voorraadsysteem voor een drukkerij. Ook werken we veel voor de sierteelt. We hebben een eigen order-voorraadsysteem voor siertelers ontwikkeld. De sector wil moderniseren. Het moet inzichtelijk zijn wat ze verkopen.”

Overal bij betrokken

“Mijn huidige baas was leidinggevende bij het bedrijf waar ik afstudeerde. Ik had de keuze uit in dienst gaan bij mijn stagebedrijf, een grote IT-dienstverlener, of meegaan naar de start-up. Ik heb voor de start-up gekozen omdat ik daar meer zelf mag doen. Ik houd me niet alleen bezig met software ontwikkelen, maar ik mag ook met klanten aan tafel zitten. Dat ik overal bij betrokken ben, sprak me aan. Bij een groot bedrijf duurt dat langer.”