Alex Frijters

Ik wilde meer contact met klanten.

Alex Frijters rondde de opleiding Finance & Control met succes af. Nu is hij acquisiteur bij Voldaan.

Diensten aan de man brengen

“Voldaan biedt zakelijke dienstverlening aan; wij richten ons op het midden- en kleinbedrijf. Wij kopen hun facturen en binnen 24 uur is het geld op de rekening van het bedrijf bijgeschreven."

"Ik breng vanuit mijn rol als acquisiteur onze dienstverlening aan de man. Zo sta ik op beurzen, organiseer ik evenementen en onderhoud ik contacten met onder andere grote accountantskantoren zoals BDO. Zij krijgen vraagstukken van hun klanten en gaan op zoek naar een passende oplossing. Voldaan zit in de vijver waar zij dan uit kunnen vissen.”

Kleinere omgeving

“Hiervoor was ik werkzaam bij ABN AMRO, maar ik wilde meer contact met klanten en meer voor hen betekenen. Vanuit mijn netwerk kende ik de oprichters van Voldaan. Zij waren net een jaar bezig. Een overstap van een werkgever met veel zekerheden naar een klein en jong bedrijf maak je alleen als je vertrouwen hebt in de mensen daarachter. Een kleinere omgeving levert veel voordelen op. Als ik ideeën heb, zeggen mijn collega’s: ‘Oké, ga maar uitwerken.’”

Uitdagende branche

“Het is een dynamische wereld. Er staan regelmatig nieuwe partijen met eenzelfde dienstverlening op. Die concurrentie maakt het nog uitdagender maar het geeft bedrijven vertrouwen dat Voldaan een van de eerste bedrijven is die dit soort diensten aanbiedt.”