Jeroen van Hoek

Achteraf gezien zijn de vakken die ik toen het vervelendst vond, het nuttigst gebleken.

Jeroen van Hoek studeerde in 2003 af bij Business IT & Management van Avans Hogeschool. Nu is hij customer succes manager bij Veeva.

Goede basis

“De opleiding Business IT & Management – toen ik nog studeerde Bedrijfskundige Informatica – heeft een goede basis gelegd voor het werk dat ik nu doe. Achteraf gezien zijn de vakken die ik toen het vervelendst vond het nuttigst gebleken. Databasemanagement bijvoorbeeld, dat was een taai en droog vak, maar als je snapt hoe databases in elkaar zitten, weet je hoe alle dagelijkse processen erin worden opgeslagen.”

Ambities tonen

"Het eerste jaar was pittig. Ik kwam van de middelbare technische school en moest een achterstand wegwerken. Toch heb ik in 1 jaar mijn propedeuse gehaald. Ik nam mijn opleiding heel serieus. Stages vond ik interessant en ik toonde altijd mijn ambities. Ik heb er het maximale uitgehaald. Als je dat doet, dan straal je dat ook uit. Bij sollicitaties bijvoorbeeld."

Collega's uit heel Europa

"Uiteindelijk heb ik 12 jaar gewerkt bij het bedrijf waar ik mijn afstudeerstage heb gedaan: Amgen, een groot bedrijf in de farmaceutische industrie. Ik heb verschillende functies gehad en met collega’s uit heel Europa gewerkt in projectteams. Die ervaring heeft me gebracht waar ik nu ben."

Koffiedrinken via FaceTime

"Ik werk als customer success manager bij Veeva, een Amerikaans bedrijf. Daar houd ik me bezig met de automatisering van bedrijfsprocessen. Veeva heeft geen vestiging in Nederland, dus ik werk vanuit huis. Dat is de grootste uitdaging van deze baan: niet in een team werken. Meetings met collega’s heb ik alleen online en samen koffiedrinken gaat via FaceTime."

Brede kennis en ervaring

"Ik heb 18 klanten verspreid over Europa, dat betekent dat ik zo’n 4 dagen per maand weg ben. Ik heb bijvoorbeeld meetings met bestuursleden of het hogere management van een groot farmaceutisch bedrijf. Daar heb je brede kennis en ervaring voor nodig. 10 jaar geleden had ik deze functie niet goed kunnen uitoefenen.”