Roel van den Berg en Tim Vissers

Door mijn opleiding vind ik makkelijk aansluiting bij technische mensen in een bedrijf.

Roel van den Berg en Tim Vissers studeerden af bij Bouwkunde in Den Bosch. Nu zijn ze allebei consultant bij Arpa Learn Instituut.

Tim: “Bij Bouwkunde zijn we erg vrijgelaten in de keuze voor onze afstudeerstage, daar ben ik blij mee. Ik kwam in Xplora het boek Lean Bouwen tegen, geschreven door de oprichter van Arpa. Ik heb het bedrijf meteen een mail gestuurd met de vraag of we daar ons afstudeeronderzoek mochten uitvoeren."

Nazorg

"Na ons afstuderen zijn we bij Arpa gebleven. Bedrijven volgen hier trainingen op het gebied van Lean en wij zorgen als consultants voor de nazorg, waardoor we ook zien hoe het in de praktijk gaat. Lean helpt je om op een andere manier naar processen te kijken en werk te organiseren. Het is afgekeken van Toyota, waar men in staat was om meer te produceren in kortere tijd.”

Geen dag hetzelfde

Roel: “Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik op veel verschillende plekken kom. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis, op een bouwlocatie of bij een engineersbureau. Ik help bedrijven de volgende stap te zetten in hun reis naar zelflerende teams en geef ze tools om hun probleem op te lossen. Geen dag is daardoor hetzelfde."

Samenwerken met verschillende disciplines

"Door mijn opleiding vind ik makkelijk aansluiting bij technische mensen in een bedrijf. Ook aan de manier waarop we bij Bouwkunde leerden werken, heb ik nu nog veel. We deden projectwerk waarin we samenwerkten met verschillende disciplines. We hebben nog steeds de focus op leren, zo doen wij dat zelf door trainingen te volgen zoals Neuro-Linguïstisch Programmeren.”

Nieuwe dingen creëren

Tim: “Inmiddels heb ik bij Arpa meer de rol van ontwikkelaar. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te creëren, we hebben bijvoorbeeld een app gelanceerd. Ook ben ik bezig met de nieuwste ontwikkelingen van tools die gebruikt worden bij bedrijven. Bij Arpa is veel mogelijk. Er is geen baas, we werken in zelflerende teams. Als het team vindt dat iets past binnen de doelstellingen van het bedrijf, dan kun je ermee aan de slag. Zo gaan we als een Ferrari.”