Studeren, plus werken bij Deloitte

Ik koos voor de duale variant omdat ik snel werkveldervaring op wilde doen.

Jessica Klok werkt bij Deloitte in Breda: “Ik zit in het derde leerjaar dus ik ben nu bezig met mijn tweede werkperiode. Mijn eerste werkperiode heb ik op de samenstelafdeling van Deloitte Breda gewerkt en nu tijdens mijn tweede werkperiode werk ik op de controleafdeling van Deloitte Breda. Ik heb het hier erg naar mijn zin!”

“De reden dat ik voor de duale variant van de opleiding Accountancy heb gekozen is dat ik erg graag al ervaring in het werkveld op wil doen voordat ik van het HBO afkom. Zo heb je na je hbo-studie al 1,5 jaar werkervaring! Bovendien geeft duaal studeren je een mooie kans om te onderzoeken welke richting in de accountancy het beste bij je past.”

“Zo kun je bijvoorbeeld je eerste werkperiode op de samenstelafdeling werken en tijdens je tweede werkperiode op de controleafdeling. Hierdoor krijg je van beide richtingen een goed beeld en kun je zo een weloverwogen keuze maken welke richting het beste bij jou past.”

Ideale startopleiding voor Accountancy

“Voor mij is deze opleiding de ideale startopleiding voor de weg naar het vak accountant. Ook wanneer je later het bedrijfsleven in wilt, is de opleiding een hele goede basis. De vakken die worden gegeven bereiden je erg goed voor op het werk dat je daadwerkelijk gaat uitvoeren en je traint ook je soft skills. Bijvoorbeeld hoe je het beste vragen kunt stellen aan klanten. Hoe je informatie die je hebt gevonden goed kunt overbrengen naar de klant toe. En hoe je de klant op zo een duidelijk mogelijke manier advies kunt geven.”

“Ik voel mij helemaal op mijn plek binnen de opleiding en de docenten staan altijd voor je klaar. Je krijgt talloze kansen om jezelf te ontwikkelen en om zo goed voorbereid van het hbo af te komen."