Anwar Luijckx

Anwar Luijckx vertelt over

Het voordeel is dat je medestudenten uit allerlei verschillende richtingen komen, waardoor je snel van elkaar kunt leren.

Anwar Luijckx hoefde niet lang na te denken over wat hij ging doen om door te groeien in zijn carrière: “Ik wilde me breder ontwikkelen in de techniek, daar past werktuigbouwkunde prima bij. Het is een brede technische opleiding waarmee je alle kanten op kunt. Dat dat bij Avans Deeltijd ging gebeuren was al snel duidelijk, diverse mensen hadden mij dit aangeraden.”

De wereld over

Toen Anwar een tijdje als horlogemaker werkte voelde hij dat er meer in zat. Hij meldde zich aan bij een uitzendbureau en kwam bij ASML terecht waar hij nu technical support engineer is. Over zijn rol daar zegt hij: “Bij ASML heb ik veel diepgaande specifieke kennis opgedaan die ook echt productgerelateerd is. Binnen mijn werkgebied ken ik de machine tot in de kleinste details. Daardoor kan het zijn dat ik morgen naar bijvoorbeeld Japan moet als ze daar een probleem hebben met de machine. Dat het zo afwisselend en dynamisch zou zijn had ik van tevoren niet kunnen bedenken.”

Rust en structuur

Thuis heeft hij een overzichtelijke werkplek ingericht. Dat raadt hij anderen ook zeker aan: “Ik heb daar de rust om echt geconcentreerd met het schoolwerk aan de slag te gaan. Dat moet ook echt wel. Je moet vanaf het begin structuur aanbrengen, zodat je vanaf het eerste moment bijblijft. Daarnaast moet je ook je hoofd leeg kunnen maken door ontspanning te zoeken. Ik doe dat door hard te lopen in de polder. Zo blijft alles in balans.”

Theorie en praktijk

Dat je veel theorie kunt opnemen is wel één van de voorwaarden vindt Anwar. Het is volgens hem een belangrijk onderdeel van de opleiding: “Daar moet je tegen kunnen. Het voordeel is dat je medestudenten uit allerlei verschillende richtingen komen, waardoor je snel van elkaar kunt leren. Dan gaat de stof ook wat meer leven. We helpen elkaar als we er niet uitkomen.”