Stanley Derks

Verhaal van Stanley

Ik wil graag een stap maken en hogerop komen binnen de politie.

Stanley Derks volgt de deeltijdopleiding Communicatie bij Avans Hogeschool. Sinds 1994 werkt hij bij de politie als motoragent. Zijn werk geeft heel veel voldoening, maar zoals hij zelf zegt: “Het is geen werk dat je tot je 67e kunt blijven doen.”

Associate degree én bachelor

“Ik wil graag een stap maken en hogerop komen binnen de politie. Daarvoor heb ik een hbo-diploma nodig. Ik heb zelf de kans gecreëerd door te kiezen voor de deeltijdopleiding Communicatie. Omdat het 27 jaar geleden is dat ik in de schoolbanken zat, heb ik besloten om eerst de Associate degree opleiding te doen. Maar wel met de bedoeling om meteen daarna door te gaan met de bacheloropleiding.”

Ervaring opdoen binnen het vak

”Ik heb nu een tewerkstelling van 1 jaar bij de afdeling communicatie bij de politie om ervaring op te doen binnen dit vak. Als communicatieadviseur houd ik me bezig met verschillende communicatietaken, zoals het schrijven van een communicatieplan, persberichten en woordvoering en contact onderhouden met journalisten. Het is wennen om weer in de schoolbanken te zitten, maar minder erg dan ik verwacht had. Nieuw is dat wij modulair onderwijs krijgen. Dat gaat me eigenlijk best goed af."

"Dit jaar hoop ik de Associate degree te behalen. Daarna wil ik gelijk doorgaan voor de bachelor, dus meteen aansluitend de resterende 2 jaar doen. Na mijn bachelor wil ik graag een baan als communicatieadviseur. Mocht dat niet kunnen omdat er geen plek is binnen de politie, dan hoop ik op een functie op hbo-niveau in het operationele veld bij de politie.”