Organiseren en uitvoeren van een verandering

In de cursus Organiseren en uitvoeren van een verandering stap je in de rol van verandermanager. Je begeleidt het veranderproces aan de hand van het implementatieplan.

Hoe ontvangen de medewerkers het plan en de uitrol ervan? Creëer je weerstand of weet je hen met de juiste interventies mee te krijgen? De bijdragen, reacties en invloeden van betrokkenen zijn een belangrijke graadmeter. De focus ligt dus niet alleen op het resultaat maar ook op de proceskant van de verandering.

In je rol als verandermanager faciliteer je het leerproces en verbindt je de individuele talenten, doelen, kracht en persoonlijke verantwoordelijkheid van medewerkers met de organisatiedoelen.

Als verandermanager kun je verschillende aanpakken overdenken en de juiste strategie bepalen. Het is belangrijk dat je een helikopterview ontwikkelt. Én dat je aan de hand van een aantal gegevens en uitgangspunten een implementatieplan op kunt stellen dat je houvast geeft tijdens het verloop van het veranderproces.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 11 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen Maandag van 12:00 – 15:00 (Breda)
Dinsdag van 19:00 – 22:00 (Den Bosch)
Locatie 

Breda, Hogeschoollaan 1

Den Bosch, Onderwijsboulevard 215

Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Certificaat

Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.

Kosten cursus € 3.630, inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen n.v.t.
Start

In de week van 23 maart 2025

Aanmelden tot 3 februari 2025

 

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken. 

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Bachelor deeltijdopleiding Management in de zorg. Je volgt deze cursus samen met studenten van deze vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op EduPlatform.