Organiseren en uitvoeren van een verandering

In de cursus Organiseren en uitvoeren van een verandering leer je werken met de harde en zachte kant van veranderingen binnen een organisatie. Veranderingen draaien om resultaten, maar ook om het proces.

Implementatieplan

Een implementatieplan maken en dat proces begeleiden; als verandermanager werk je resultaatgericht. Dat is de harde kant van je werk. De vraag is hoe je opdrachtgever met het plan omgaat en of er weerstand ontstaat. Of dat je medewerkers direct meekrijgt met de juiste interventies. De bijdragen, reacties en invloeden van betrokkenen rondom de verandering zijn een belangrijke graadmeter. Dat is de zachte kant.

Veranderopdracht

In een groep van maximaal 3 studenten ga aan de slag met het uitvoeren van een veranderopdracht bij een werkgever. Door het volgen van workshops over bijvoorbeeld veranderbereidheid, persoonlijke effectiviteit en financiën leer je meer over de theorie. De opzet van de cursus is een combinatie van bijeenkomsten, online meetings, groepswerk en begeleiding vanuit docenten. Met een individueel toetsgesprek in januari 2022 rond je de cursus af.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties
Duur 11 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen

vrijdag van 8.40-16.00 uur, de gehele dag of alleen de ochtend.

Leslocatie

Breda, Hogeschoollaan 1

Studiebelasting    16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.

De toetsopdracht voer je uit in de praktijk.

Afronding Na succesvolle afronding, ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus

€ 3.000, inclusief toetsingskosten

Kosten studiematerialen

€ 250, de aanbevolen literatuur is optioneel

Start vrijdag 27 augustus
Aanmelden tot 1 juli 2021

Toelatingseisen

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek en minimaal 3 jaar werkervaring.

Het is van belang dat je al ervaring hebt met projectmatig werken. Daarnaast is het zeer belangrijk dat je actief bent als coördinator of leidinggevende, want je gaat in deze module aan de slag met een verandering binnen een echte werkomgeving.

Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieloopbaancoach.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Bachelor deeltijdopleiding Management in de zorg. Je volgt deze cursus samen met studenten van deze 4-jarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath