Cursus Java development en mobile

Full stack development met Android

In de cursus Full stack development met Android leer je hoe je met de programmeertalen Java en Kotlin op methodische wijze software applicaties voor verschillende platforms en devices ontwikkelt.

Module inhoud

Informatiesystemen spelen een grote rol in bedrijven, organisaties en instellingen. Als je een softwarematig informatiesysteem realiseert, ga je analytisch te werk. Je neemt de eisen en wensen op in diverse ontwerpen. Daarmee ontwikkel, realiseer, test, implementeer en beheer je de software. In de cursus leer je werken met Java en Kotlin. Dit zijn veel gebruikte objectgeoriënteerde programmeertalen met een bijbehorende ontwikkelomgeving. Je leert mooie, functionele Android apps te bouwen met een back-end Web API. Daarvoor gebruik je de benodigde technieken en best practices, zoals design principes en design patterns.

Toekomstperspectief

Na deze module heb je actuele kennis over het ontwikkelen van Android-apps voor diverse platforms en apparaten. Daarbij gebruik je standaard modelleertechnieken en de ontwikkeltechnologieën Java, Kotlin en Android. Ook leer je werken met design guidelines, goede architectuur en design patterns. Zo realiseer je software die je beter kunt onderhouden en testen.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 14 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen Dinsdag middag/avond in Breda
Donderdag middag/ avond in Breda
Leslocatie

Breda, Hogeschoollaan 1

Studiebelasting    8-10 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus

€ 3.630, inclusief toetsingskosten en studiematerialen

Start Week van 26 augustus 2024*
Aanmelden tot 30 juni 2024*

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de bachelor of Associate degree deeltijdopleiding Informatica. Je volgt deze samen met studenten van de 2-of 4-jarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.