Coaching van medewerkers

In de cursus Coaching van medewerkers staat het leidinggeven aan zorgmedewerkers centraal. Daarbij draait het zowel om hun ontwikkeling als om het resultaat.

Ontwikkeling

Je verdiept je in situationele leiderschapsstijlen, taakvolwassenheid van medewerkers en coachende gespreksvoering. Je ontwikkelt jezelf in de benodigde gesprekstechnische competenties voor een resultaat- en mensgerichte aansturing van medewerkers. Deze cursus rond je af met een portfolio met 3 producten.

Leiderschapsstijl

Het is van belang om de medewerkers via een passende leiderschapsstijl te stimuleren zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarvoor is zicht op het taakvolwassenheidsniveau van medewerkers nodig en op de leiderschapsstijl die daarbij past. Daarbij speelt jouw persoonlijke voorkeursstijl ook een rol. Daarnaast zijn coachende vaardigheden om medewerkers te kunnen stimuleren en te motiveren nodig om hen te ontwikkelen in hun taakvolwassenheid.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 6 bijeenkomsten in 10 weken
Lesdagen Donderdag 14.40 – 22.00 uur
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting    16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing   Portfolio assessment
 
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus €1.500, inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen €100 - €250
Start* Week van 29 januari 2024
Aanmelden tot* 17 december 2023

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de bachelor en Associate degree deeltijdopleiding Management in de Zorg. Je volgt deze samen met studenten van de twee- of vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.