Cursus Coaching van medewerkers Avans Hogeschool

Coaching van medewerkers

In de cursus Coaching van medewerkers staat het leidinggeven aan zorgmedewerkers centraal. Daarbij draait het zowel om hun ontwikkeling als om het resultaat.

Ontwikkeling

In deze module verdiep je je in leiderschapsstijlen en ontwikkel je jezelf in coachende gespreksvoering voor een resultaat- en mensgerichte aansturing van medewerkers. Je rondt deze module af met een videopresentatie inclusief beeld- en geluidsopname van een coachend gesprek.

Leiderschapsstijl

Het is van belang om de medewerkers via een passende leiderschapsstijl te stimuleren zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarvoor is zicht op het taakvolwassenheidsniveau van medewerkers nodig en op de leiderschapsstijl die daarbij past. Daarbij speelt jouw persoonlijke voorkeursstijl ook een rol. Daarnaast zijn coachende vaardigheden om medewerkers te kunnen stimuleren en te motiveren nodig om hen te ontwikkelen in hun taakvolwassenheid.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 6 bijeenkomsten in 10 weken
Lesdagen Donderdag 08.30 – 15.20 uur
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Kosten cursus €1.815, inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen €100 - €250
Start Week van 27 januari 2025*
Aanmelden tot 17 december 2024*
Studiebelasting    16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing   Portfolio assessment
 
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Microcredential De microcredential is een landelijk geregistreerd en erkend kwaliteitskeurmerk. Dit digitaal certificaat toont aan over welke kennis, vaardigheden en competenties je beschikt na afronding van de cursus.

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de bachelor en Associate degree deeltijdopleiding Management in de Zorg. Je volgt deze samen met studenten van de twee- of vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.