Artificial intelligence

Misschien weet je al dat bij Artificial intelligence computers taken uitvoeren waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is. In de cursus leer je welke AI-elementen jij kunt toepassen.

Samen met cursisten en studenten vanuit diverse disciplines leer je in 20 weken de basisconcepten van Artificial intelligence (AI) en pas je deze in teamverband toe voor de oplossing van een organisatievraagstuk. We moeten ons namelijk voorbereiden op een toekomst waarin er een steeds grotere wisselwerking ontstaat tussen mensen en intelligente kunstmatige toepassingen. Want zonder dat we het altijd doorhebben is Artificial Intelligence overal om ons heen.

Impact van AI

Of het nu gaat om Google Translate, chatbots of algoritmen om kanker op te sporen, AI heeft een enorme impact op onze economie en maatschappij. Een impact die alleen maar groter wordt. Iedereen krijgt dus te maken met deze vorm van intelligente kunstmatige toepassingen, in welke functie of context dan ook.

Ethische en sociale kwesties

Tegelijkertijd roept de inzet van AI ook vragen op. Want hoe interpreteren we (big) data als we AI-oplossingen effectief willen ontwerpen en implementeren? En ook is het de vraag hoe en of deze oplossingen bijdragen aan strategische doelen van een organisatie. Maar denk ook aan ethische kwesties, zoals de vraag of de uitkomsten van AI-oplossingen betrouwbaar en verantwoord zijn en hoe we dat dan beoordelen. Of aan sociale kwesties waarin we ons moeten afvragen of de inzet van AI, zoals robots, de plaats van onze medewerkers wel in moeten nemen. En of AI ervoor kan zorgen dat de wereld duurzamer wordt.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 14 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdag Dinsdag van 14.40 – 20.15 uur
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting    8-10 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.  
Toetsing   Portfolio assessment met criteriumgericht interview.  
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.630, inclusief toetsingskosten
Start Week van 26 augustus 2024*
Aanmelden tot 30 juni 2024*

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Informatica. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.