Robin van Halderen spreker op slotsymposium WayOut tegen radicalisering

Robin van Halderen was onderoeker van Expertisecentrum Veiligheid en een van de sprekers op het slotsymposium van WayOut op 15 en 16 februari. Dit internationale project is gericht op exit-programma's voor geradicaliseerde (ex-)gedetineerden.

De programma's worden toegepast binnen het gevangeniswezen of door de reclassering. In het project is theoretische en empirische kennis verzameld over exit-programma’s en is onderwijsmateriaal ontwikkeld voor professionals.

Resultaten

Het project ging eind 2018 van start. In het project werken de lectoraten Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties en Transmuraal Herstelgericht Werken samen met onderzoeks- en praktijkpartners uit Duitsland, België, Frankrijk en Portugal. De Universiteit van Toulouse – Jean Jaurès leidt het project en de financiering komt van de Europese Commissie. De deelnemers delen tijdens het symposium de resultaten van het project.

Lees meer over het programma (pdf) en meld je aan. Meer informatie over het project is te vinden op de website van WayOut.

The project is funded by the European Union’s Internal Security Fund — Police