Intro Festival 2020: daar blijf je voor thuis!

Donderdagavond 3 september vindt het INTRO FESTIVAL @ Home plaats voor alle 50.000 Bredase, Bossche en dit jaar ook Tilburgse en Roosendaalse studenten. Anders dan andere jaren, omdat het festival voor het eerst volledig online georganiseerd wordt. Met een gevarieerd programma hoopt de organisatie alle studenten een warm welkom te heten. Of dat nu terugkomen is na een welverdiende vakantie of juist om kennis te maken als nieuwe student.

Voor en door studenten

Studenten kunnen van 20.00 tot 23.00 uur schakelen tussen 5 online kanalen. Naast de organisatie die Avans Hogeschool op zich neemt, zijn er dit jaar opvallend meer studie-, studenten- en sportverenigingen betrokken. Zij presenteren zich samen met de 7 onderwijspartners uit Breda en Den Bosch op het ‘HangOut-kanaal’. Op dit kanaal komen onder meer quizzen, challenges, rondleidingen en DJ-sets vanuit bijvoorbeeld de Soos voorbij. Ook kunnen studenten elkaar ontmoeten in de chat tijdens de livestream.  

‘Wij vinden de samenwerking met het INTRO FESTIVAL @Home heel leuk, maar ook heel belangrijk. Het festival heeft hetzelfde doel dat wij hebben, nieuwe studenten met elkaar verbinden. Juist nu alle nieuwe studenten thuis zitten, zijn wij als vereniging erg blij dat dit doel toch, online, behaald kan worden’, zegt Quintin Reisenberger van studentenvereniging Animoso.

‘Wij vinden het vet om te zien dat INTRO FESTIVAL @Home, ondanks alle restricties, aankomende studenten een online variant van het festival kan aanbieden. Daarnaast biedt dit ook de kans aan alle betrokken verenigingen om zichzelf te laten zien op hun eigen manier, net als bij het originele festival!’, aldus Sam van der Meijden van studentenvereniging GU.

‘De online versie van het INTRO FESTIVAL biedt ons nog steeds de kans om onze gezellige sfeer te laten zien aan de nieuwe studenten. Zoals wij altijd zeggen: het Komt Allemaal Goed!’ aldus Merel Erkens, Interim Hoofd Introductie Commissie van Studentenvereniging 't KAG-het Komt Allemaal Goed.

Programma

Naast het HangOut-kanaal krijgen Breda en Den Bosch, waar normaal de fysieke festivals plaatsvinden, een eigen kanaal met DJ’s en rappers. Onder anderen La Fuente en Bilal Wahib die bekend is van de hit ‘Tigers’ zijn te zien en te horen. Ook is er aandacht voor lokale concepten als Hitjesdag en Smèrrig Diskjochies. Het vijfde kanaal is voor Studance uit Den Bosch.

Driedimensionaal rondkijken in de studiestad

Als kers op de taart kunnen studenten hun studiestad bekijken vanuit een 360° perspectief. Zowel in Breda als Den Bosch zijn er DJ-sets opgenomen vanaf het water. Onder alle aanmelders worden 500 VR-brillen verloot voor een échte 3D-ervaring.

Voor meer informatie ga naar introfestivalathome.nl.