Studenten Anas Yousfi en René Kuysten krijgen scriptieprijs BKMER

Afstudeerders bij het lectoraat Sustainable Strategy & Innovation, Anas Yousfi en René Kuysten, kregen op 4 juli de scriptieprijs BKMER uitgereikt. De studenten Bedrijfskunde MER in Den Bosch studeerden af bij Marel Meat Processing Systems. Het onderzoek ging over een nieuw productconcept voor de klanten van Marel, slachthuizen, voor de automatische verwerking van rood vlees.

Het product was ontwikkeld vanuit de circulaire gedachte, minder afval, minder kans op bacteriën in het vlees. Dit laatste als een belangrijke toegevoegde waarde voor de eindconsumenten. Er bleek markt voor te zijn. Naast de traditionele grote slachthuizen bleek het concept ook verkocht te kunnen worden aan de kleinere slachthuizen, een nieuwe markt voor Marel.

Manager Tom Jacobs, wilde niet dat er naar de circulariteit van Marel gekeken werd maar naar de circulariteit van hun producten. Dat betekende voor René en Anas dat ze niet alleen onderzoek binnen de organisatie moesten doen, maar met name in het netwerk bij de klanten van Marel. Geen eenvoudige opgave omdat circulariteit in de productconcepten van Marel nog geen dagelijkse kost was.