Studenten Avans bij Cultuurnacht Breda

Studenten van Avans Hogeschool zijn ook dit jaar present tijdens de Bredase Cultuurnacht op 22 januari. In de Nieuwe Veste gaat de nacht van start met de interactieve installatie UNFOLD van studenten Ruimtelijk Ontwerp van AKV|St.Joost. Studenten Animatie laten de natuur de strijd aangaan met techniek in Electron Kopse Kant. Ook oud-studenten presenteren hun werk tijdens de nacht, zoals de autonome kunstfilms Exotic Thoughts.

Opening 

De Cultuurnacht Breda opent om 19.00 uur in de Nieuwe Veste met een spannende tocht die letterlijk en figuurlijk door de Tuin der Lusten voert. Deze avontuurlijke route start met het bijzondere werk van studenten van AKV|St.Joost. Zij laten met hun installatie UNFOLD zien dat je alleen uniek bent, maar samen groots kunt zijn. Het project UNFOLD gaat over persoonlijke drive, ambitie, design, produceren, samenwerken en communiceren. De studenten begonnen aan hun opleiding als individu. Afzonderlijk van elkaar, op zoek naar hun eigen identiteit. Ze zijn veranderd en naar elkaar toegegroeid. In het groepsproject UNFOLD slaan ze de handen ineen. Ze verleggen de grenzen om een zo groot mogelijke ruimtelijke impact te creëren. UNFOLD neemt het publiek mee in een totale transformatie van de ruimte. Na de opening is de installatie ieder half uur te zien en de route ieder half uur te volgen. 

Symbiose

3 studenten Animatie presenteren Symbiose in Electron Kopse Kant. De heren hebben speciaal voor de ruimte een magische beleving gemaakt van visuele verhalen: Symbiose. Door middel van projecties en animaties is er tijdens de Cultuurnacht een fantastische reis te maken in de Kopse Kant waarin de natuur de strijd aangaat met de techniek. 

Exotic Thoughts

In de tuin van het Koningin Wilhelmina Paviljoen projecteren oud-studenten en beeldend kunstenaars Sjuul Joosen en Jordy Koevoets hun meest recente autonome kunstfilm. Met de titel Exotic Thoughts bevragen beide kunstenaars het exotische als tegenstelling van het alledaagse. In de ene film komt deze vraag op een vrij concrete manier aan de orde, de andere film volgt meer de poëtische route. 

Oud-studenten presenteren 

Ook oud-studenten presenteren hun werk tijdens de Cultuurnacht. Iris Bouwmeester en Dyane Donck tonen Cocon in Electron. Een kunstproject dat op subtiele wijze de piketpaaltjes omzeilt tussen installatiekunst, performance, eigentijdse muziek en 3D-visuals. Oud-student Tom I'Istelle toont zijn werk in het NS-station in Breda. De tentoonstelling The Art of Storytelling van onder andere oud-student Netty van Osch wordt tijdens de Cultuurnacht geopend in Galerie 48. 

Meer informatie over de Cultuurnacht op cultuurnachtbreda.nl