John Dierx, Lectoraat Leven Lang in Beweging

John Dierx

John Dierx

John Dierx is lector van het lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes.

Loopbaan

John promoveerde in 1999 als medisch bioloog in het vakgebied van hersen- en hormoonwetenschappen (neuro-endocrinologie) aan de Universiteit van Wageningen en behaalde in 2012 de titel Master of Public Health aan de Netherlands School of Occupational and Public Health (NSPOH), waar hij als gastdocent nog steeds aan verbonden is. John heeft gewerkt als programmamanager voorlichting bij de Nederlandse Hartstichting en als hoofd voorlichting en zorg van de Maag Lever Darm Stichting. Daarnaast was hij van 2006 tot 2012 werkzaam als teammanager preventieprogramma’s en later als programmamanager lokaal gezondheidsbeleid bij de GGD West-Brabant. 

In 2016 startte John het lectoraat Leven Lang in Beweging bij Avans Hogeschool. In 2023 maakte hij een doorstart met het nieuwe lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes.

Expertise

Door zijn jarenlange ervaring heeft John een brede expertise op het gebied van sport, (brede) publieke gezondheid, actieve leefstijl en en gedrag plus gedragsverandering. In zijn vorige lectoraat Leven Lang in Beweging richtte hij zich met zijn onderzoeken op de effecten van beweging in het leven van de gezonde mens. Zijn nieuwe lectoraat Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes richt zich op het creëren van gelijke uitgansposities voor iedereen, zodat iedereen de gelijke mogelijkheden heeft eigen keuzes te maken die er voor hem/haar toe doen. Het gaat om het verbeteren van brede gezondheid van de mens vanuit het perspectief van de mens. Gedragsverandering staat hierbij centraal.

Lopende onderzoeken

Bekijk de projectpagina voor een actueel overzicht van de projecten binnen het lectoraat.