Nieuws

Project Ouder in Detentie: aanpak voor kinderen met vader in detentie

1 juli 2021, door Onderzoek

​​​​​​​Een aanpak ontwikkelen om gezinnen en kinderen met een vader in detentie in een vroeg stadium te herkennen én te ondersteunen: dat is de essentie van het project Ouder in Detentie. Dankzij een toegekende subsidie van ZonMw gaan de lectoraten Transmuraal Herstelgericht Werken en Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties van start met dit project.

Lees verder

Janine Janssen lector Veiligheid in afhankelijkheidsrelaties bij de Politieacademie

27 mei 2021, door Onderzoek

Janine Janssen is hoofd onderzoek van het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld van de Nationale Politie, lector bij Avans Hogeschool en bijzonder hoogleraar aan de Open Universiteit. Zij is nu ook benoemd als lector aan de Politieacademie.

Lees verder

Column: Klimaat en corona geven eergeweld vleugels en tanden

18 mei 2021, door Onderzoek

Klimaat en corona geven eergeweld vleugels en tanden: dat is wat Janine Jansen stelt én beargumenteert in haar Veiligheidscolumn in de NRC van 18 mei.

Lees verder

KNAW steunt wetenschapscommunicatie onderzoekers Rechtswetenschappen

26 april 2021, door Onderzoek

Janine Janssen (Avans-lector en OU-hoogleraar) ontving samen met twee OU-collega's een toelage uit een pilotfonds van het KNAW. Een waardering én stimulans voor hun activiteiten op het gebied van wetenschapscommunicatie.

Lees verder

Expertisecentrum Veiligheid: een bijzonder jaar

19 april 2021, door Onderzoek

Het jaarverslag 2020 van het Expertisecentrum Veiligheid is gereed. Naast een infographic, waarin je in één oogopslag ziet wat de resultaten zijn van het afgelopen jaar, tonen we via reflecties vanuit de verschillende lectoraten hoe we ons ontwikkelen, welke onderzoeken en projecten er lopen en hoe we samenwerken met het onderwijs en het werkveld.

Lees verder