Nieuws

Criminele invloed op bedrijven door corona

16 juni 2020, door Onderzoek

Criminelen zien door de coronacrisis hun kans schoon om invloed te verwerven in bedrijven. Ze maken daarbij misbruik van de hoge financiële druk en de kwetsbare positie van ondernemers.

Lees verder

Nieuw lespakket leert studenten beter om te gaan met criminaliteit

29 oktober 2019, door Punt.

Hoe kunnen we studenten weerbaarder maken tegen criminaliteit? Dat is het onderwerp van het lessenpakket dat het lectoraat Ondermijning van Avans ontwikkelt. De voorstelling De achterkant van… laat studenten al kennismaken met de impact van drugscriminaliteit.

Lees verder

HZT speelt De achterkant van... voor Avans

2 oktober 2019, door Avans Hogeschool

“De drugscriminaliteit is in het zuiden van het land nu eenmaal een groter probleem dan elders. Door de ligging, logistiek, maar ook de mentaliteit: we doppen hier onze eigen boontjes wel. Theater is bij uitstek een manier om de complexe werkelijkheid anders te laten binnenkomen.” (Depla, 2019)

Lees verder

Screenen bankrekeningen raadsleden onzinnig

17 september 2019, door Avans Hogeschool

Bankrekeningen van gemeenteraadsleden moeten worden gescreend op witwassen en banden met de onderwereld, opperde de VVD recent. Een ondoordacht plan, vindt Emile Kolthoff. Hij stelt dat de gemeenten en partijen zelf hun raadsleden moeten doorlichten, niet de banken.

Lees verder

Promotieonderzoek naar overtreden regels politie

2 september 2019, door Avans Hogeschool

Politieagenten schenden soms regels, niet zozeer voor persoonlijk gewin, maar om eenvoudiger, sneller of doelgerichter te kunnen optreden. Avansonderzoeker Robin van Halderen heeft dit soort regelovertreding bestudeerd.

Lees verder