Nieuws

Avans partner in groot project rond gentherapie

11 april 2022, door Onderzoek

Avans Hogeschool is partner in het consortium CURE4LIFE. Dat wil de weg vrijmaken voor gentherapie als behandeling voor ongeneeslijke ziektes.

Lees verder

Kick-off Lectorenplatform Applied Science

30 oktober 2019, door Avans Hogeschool

Het onlangs opgerichte Lectorenplatform Applied Science kreeg op 2 oktober een vliegende start met een kick-off bijeenkomst, waarin zo’n 30 lectoren en potentiële samenwerkingspartners de maatschappelijke uitdagingen verkenden.

Lees verder

Project 'De Waarde(n) van Groenten en Fruit' officieel van start

23 april 2019, door Avans Hogeschool

Op maandag 1 april was de kick-off van ‘De Waarden van Groente en Fruit’. Het lectoraat Analyses in de Life Sciences (ALS) van Avans maakt deel uit van dit consortium.

Lees verder

250.000 euro subsidie voor Avans en Maastricht University voor forensisch haaronderzoek

6 juli 2018, door Avans Hogeschool

Onderzoekers van Avans Hogeschool en Maastricht University ontwikkelen een methode waarmee uit haren een profiel van de persoon van wie de haar afkomstig is, kan worden opgesteld. Deze informatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan forensisch onderzoek.

Lees verder

Studenten halen kankermedicijn uit taxusplant

28 maart 2017, door Punt.

50 procent van de bij chemotherapie gebruikte medicatie is afkomstig van een stofje uit de schors van de taxusplant: taxol. Door de grote vraag is een tekort ontstaan. Derdejaarsstudenten Chemie deden onderzoek naar een alternatief dat aanwezig is in de naalden van dezelfde plant.

Lees verder

Laat uw onderzoek doen door dit lectoraat

Volg ons op LinkedIn