Eline Jurgens

Eline Jurgens

Eline Jurgens is lid van de kenniskring van het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences.

Loopbaan

Eline studeerde Forensische Chemie aan Avans Hogeschool in Breda. Als onderdeel hiervan liep ze stage bij de University of Auckland in Auckland, Nieuw-Zeeland. Daarna volgde ze de master Forensic Science aan de University of Strathclyde in Glasgow, Schotland. Tussendoor werkte ze 2 jaar in de analytisch laboratoria van CCL Nutricontrol en FrieslandCampina in Veghel. 

Expertise

Graag wilde Eline meer ervaring op doen met massaspectrometrische technieken en begon fulltime als research analist bij het Avanslectoraat ALS: Analysetechnieken in de Life Sciences. Hier ontdekte ze dat onderwijs haar ook heel erg goed ligt en nu combineert ze onderwijs bij de opleiding Chemie met een deeltijd onderzoekaanstelling bij het lectoraat.

Onderzoek

Samen met 6 regionale ziekenhuizen werkte Eline fulltime aan een RAAK-Publiek project. RAAK-publiek financiert onderzoeksprojecten van hogescholen in samenwerking met de publieke sector. Ze onderzocht in dit project het stimuleren van het gebruik van LC-MS in ziekenhuizen. Hiervoor ontwikkelde ze kwantitatieve LC-MS methodes voor onder meer steroïden in speeksel en peptiden in plasma. Het resultaat hiervan is gepubliceerd in het Journal of Applied Bioanalysis (zie publicaties).

Momenteel is Eline verbonden met het SherLOK project, waarbij ze stagiaires begeleidt die onderzoek doen naar componenten in hoofdhaar.